Πώς σώθηκε από την ενέδρα θανάτου ο Στέφανος Χίος – Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη (Video)

«Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη», χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση υγείας του Στέφανου Χίου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

«Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς η μία σφαίρα  πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη τον βρήκε πολύ κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες» τόνισαν  αστυνομικές πηγές για την επίθεση.

Αμέσως μετά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σύζυγος του δημοσιογράφου, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο σημείο και πήγαν με το αυτοκίνητό του στο «Σισμανόγλειο». Στη συνέχεια, όμως, ο Στέφανος Χίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται.

Στέφανος Χίος: Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο στα Βριλήσσια ...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Στέφανος Χίος είπε στους αστυνομικούς, ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τον τραυματίσει στον λαιμό και μία δεύτερη στα πλευρά, αρκετά κοντά στο στήθος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου του υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός και φωνές, τις οποίες η γυναίκα άκουσε από το διαμέρισμα και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Στο μεσοδιάστημα όμως, ο δράστης πυροβόλησε και εξαφανίστηκε. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έφυγε από το σημείο με κάποιον συνεργό του.

Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας που μέχρι και αυτή την ώρα διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.