Εννιάχρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα, σε φούρνο της Ρόδου

Μετά την Πανδημία, η Πείνα και στην Ρόδο του 2020, ένα κοριτσάκι έπεσε λιπόθυμο λιμοκτονώντας μέσα σε έναν φούρνο. 

Η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα του, αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της, όμως τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.

Η γυναίκα έχει δύο κοριτσάκια εννέα ετών και καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, παλεύει να τα μεγαλώσει μόνη της.  Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της και με μοναδικό εισόδημα ένα επίδομα 168 ευρώ το δίμηνο!

Το απόγευμα της Δευτέρας, η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της, ένα σκέτο ψωμάκι ώστε να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της. Ενώ περίμεναν στην ουρά όμως, το παιδί νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Η γυναίκα αναζητά εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δίδυμα κοριτσάκια της και να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της, όπως με συνέπεια και αξιοπρέπεια κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Το άδειο έως χθες ψυγείο της γέμισε με τρόφιμα, έπειτα από την παρέμβαση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Σοφία», που δια της προέδρου κ. Σοφίας Μανιά, ενδιαφέρθηκε αμέσως για την περίπτωση της οικογένειας, ενώ σήμερα πασχίζουν άπαντες και για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της, καθώς μία σατανική σύμπτωση, τα έφερε έτσι, ώστε η ΔΕΗ να της το κόψει σήμερα Τρίτη πρωί.

Και ενώ  όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, από χθες οι ανάγκες της οικογένειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καλύφθηκαν από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Αγία Σοφία», της Ρόδου,  που έχει αναλάβει πλέον τη στήριξη της οικογένειας, η αξιοπρεπής αυτή μητέρα των δύο κοριτσιών, ζητά πάνω από όλα, μια εργασία για να μπορέσει να στηρίξει η ίδια την οικογένειά της, όπως κάνει τόσα χρόνια άλλωστε.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει και να προσφέρει εργασία στην μητέρα με τα δύο παιδιά, μπορεί να έρθει σε επαφή με την κυρία Σοφία Μανιά, στο τηλέφωνο 6948 460375.

Όπως τονίζει η κα Μανιά, στην ανθρώπινη αυτή έκκλησή της, είναι ότι η μητέρα δεν ζητά χρήματα και οι ανάγκες για τρόφιμα θα καλυφθούν από τον Σύλλογο για όσο χρειαστεί. Αυτό που επείγει και που η ίδια διακαώς επιθυμεί, είναι να βρει εργασία αυτή η μητέρα, η οποία είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος και ανέκαθεν στηρίζει μόνη της την οικογένειά της.