Συναγερμός για 2η ημέρα στη Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας - "Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά"

Για δεύτερο 24ωρο παραμένει άφαντη η 10χρονη Μαρκέλλα που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και αποχώρησε από το 101ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και καταθέσεις, μία κοκκινομάλλα γυναίκα την πλησίασε λίγο πριν φτάσει στο σπίτι της από το σχολείο, με την οποία και στη συνέχεια έφυγε μαζί.

“Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά”

Το  κορίτσι γυρνούσε από το σχολείο μαζί με συμμαθητή της. Η γυναίκα φέρεται να της είπε “έλα να  σου δώσω κάτι για την μαμά”.

Στην ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προσπάθειες για την συλλογή όλων των απαιτούμενων πληροφοριών που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της μικρής, την οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες την προσέγγισε η άγνωστη γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά.

Τι δήλωσε ο συμμαθητής της Μαρκέλλας

Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειας του, με τη σχολική τσάντα στον ώμο και κρατώντας ένα σάντουιτς στο χέρι, ο μαθητής όπως μεταδίδει το GRtimes.gr, έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 16.00 σήμερα στο Α.Τ. Τούμπας Τριανδρίας, προκειμένουνα καταθέσει ξανά οτιδήποτε γνωρίζει και παρατήρησε χθες το μεσημέρι, και μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση.

Όπως είπε ο συμμαθητής της 10χρονης και στους δημοσιογράφους, περιγράφοντας την ώρα που χωρίστηκε από εκείνη, «ήρθε μια κοκκινομάλλα γυναίκα, την φώναξε με το όνομά της, της είπε να πάνε μια βόλτα και την τράβηξε από το χέρι», ενώ όπως είπε στη συνέχεια η 10χρονη φάνηκε να την γνωρίζει, δεν αντέδρασε και δεν έκλαιγε. Περιγράφοντας την γυναίκα είπε πως φορούσε μαύρη μπλούζα και μαύρο μπουφάν. «Μαρκέλλα άμα με ακούς να ξέρεις ότι όλοι οι φίλοι σου σε ψάχνουμε και σε αγαπάμε πάρα πολύ», είπε ο συμμαθητής της Μαρκέλλας στο τέλος.

«Την άρπαξαν με τη βία» ισχυρίζεται η μητέρα της

Με δάκρυα στα μάτια βγήκε από το Α.Τ. Τούμπας Τριανδρίας η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας μετά την κατάθεσή της. Περισσότερες από πέντε ώρες έδινε κατάθεση στις αστυνομικές αρχές. Κατά την αποχώρηση της από το αστυνομικό τμήμα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού και δήλωσε πως αν βρεθεί η μικρή θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι.

Η μητέρα του παιδιού εξετάσθηκε επί έως, όπως και ο νυν σύζυγός της, ενώ γεμάτος αγωνία πήγε στη Θεσσαλονίκη ο βιολογικός πατέρας τη Μαρκέλλας από τη Φλώρινα, όπου ζει πλέον.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα παραμένει ο αδελφός της Μαρκέλλας, Χρήστος, ο οποίος κατέθεσε νωρίτερα, ενώ για πάνω από πέντε ώρες κατέθεταν η μητέρα με τον σύζυγό της, τον πατριό της 10χρονης.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε, δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Η μητέρα απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο: «Αν μπορεί να κάνει κάτι να βρεθεί το παιδί μου. Όλος ο κόσμος ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα το βράδυ μαζί μας. Αγαπάμε όσους μας βοηθάνε και θα κάνουμε ένα πάρτι όλοι μαζί άμα βρεθεί το παιδί» είπε.

Την 10χρονη, σύμφωνα με την μητέρα, δεν την είχε πλησιάσει ποτέ κανείς όταν γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι και ήταν πάντα χαμογελαστή μόλις επέστρεφε.

Σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας του παιδιού έχουν εξεταστεί από την αστυνομία σε μια προσπάθεια να εντοπισθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να οδηγήσει τις έρευνες.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την μητέρα, δεν έχει προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο.