Δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη με το βιτριόλι- Προσωρινά κρατούμενη μέχρι την απολογία - Ταυτοποιήθηκε η φωνή της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η 35χρονη, που προσήχθη το πρωί της Πέμπτης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα το απόγευμα για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, είναι προσωρινά κρατούμενη μέχρι την απολογία της που ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της απείθειας. 

Η 35χρονη, σύμφωνα με τον δικηγόρο που όρισε η οικογενειά της, Σάκη Κεχαγιόγλου, αρνείται τις κατηγορίες και την όποια εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Φωτογραφία: William Faithful (Πρώτο Θέμα)

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή της

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της 35χρονης, εντόπισαν την τηλεκάρτα, την περούκα, την καμπαρντίνα, το σακίδιο που φέρεται να είχε την ημέρα της επίθεσης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πραγματοποιήθηκε το πρωινό της 20ής Μαΐου, όταν η 34χρονη πήγαινε στη δουλειά της, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Ταυτοποίηση της φωνής της

Στην ανάλυση φωνής που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ταύτιση της φωνής του τηλεφωνήματος με εκείνη της 35χρονης. Με αυτά τα στοιχεία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα μία γυναίκα, που φέρεται να ήταν εκείνη που προμήθευσε τη δράστιδα με το καυστικό υγρό.

Η παράλληλη πορεία των δύο γυναικών

Σύμφωνα με το Newpost, η 35χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν εκείνη ήταν μικρή. Οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά και κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία. Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο -στη Νομική η 35χρονη και στο Οικονομικό η 34χρονη- και έτσι και οι δύο, περίπου την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα.

Όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Τεζάρη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω της κοινής καταγωγής τους, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια: είτε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε σπίτια κοινών φίλων, είτε σε βραδινές εξόδους και εκδηλώσεις με συγγενείς ή κοινούς φίλους, χωρίς ωστόσο να έχουν γνωριστεί.

Κι ενώ μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο τίποτα δεν προμήνυε ότι οι σχέσεις τους θα διαταραχθούν προέκυψε ένα τρίτο πρόσωπο. Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα κι ήρθε η ρήξη, καθώς η 35χρονη θεωρούσε την Ιωάννα ως εμπόδιο στα σχέδια της για να προχωρήσει σοβαρά με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Το προφίλ της 35χρονης

Η φερόμενη ως δράστιδα είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία που συνεργαζόταν με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η Ιωάννα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμένεται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στην 35χρονη.

Στο διαμέρισμά της στου Ζωγράφου, έμενε μαζί με τον αδερφό της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Οι γείτονές της, όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ, μιλούν για μία ήσυχη, και εντυπωσιακή γυναίκα που δεν περνούσε απαρατήρητη. Τις τελευταίες ημέρες, συνέχιζε κανονικά τη ρουτίνα της: το πρωί στη δουλειά, και το απόγευμα στο γυμναστήριο. Κάποιοι γείτονες, μίλησαν επίσης για κάποια μικρή νευρικότητα που την διέκρινε τις τελευταίες ημέρες.

Οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες

Όπως μεταδίδει το iefimerida, οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες σε σχολείο στην Αμφιλοχία. Η καταγωγή της γυναίκας που φέρεται να είναι η δράστις κατάγεται από το χωριό Σταθά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το θύμα της επίθεσης έχει καταγωγή από το Λουτρό της Αμφιλοχίας. Πρόκειται για δυο πολύ κοντινά χωριά.

Καθοριστικά τα social media

Tα social media έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η φερόμενη ως δράστιδα, είχε κάνει «like» στην 34χρονη Ιωάννα μόλις ένα βράδυ πριν τη μοιραία επίθεση στη Καλλιθέα.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι το ότι η 35χρονη που προσήχθη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα., σύμφωνα με τις πληροφορίες. Η 34χρονη παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον άνδρα, δικηγόρος στο επάγγελμα, και τον τελευταίο χρόνο φέρεται να είχαν επικοινωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αlpha, οι δύο γυναίκες είχαν πολλούς κοινούς φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν από γάμο στην Αιτωλοακαρνανία

Όπως προκύπτει, οι δύο γυναίκες δεν ήταν άγνωστες, ενώ κατάγονταν και από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα ξεκίνησαν σε έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου έναν χρόνο. Η 35χρονη συνοδευόταν από τον σύντροφό της στο γάμο, όπου και συνάντησαν την Ιωάννα. Δύο ημέρες μετά τον γάμο, και ενώ έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι αίτημα φιλίας στο Facebook. Η βασική ύποπτη της υπόθεσης το αντιλήφθηκε και άρχισε να του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας. Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα ειρωνικό σχόλιο της 35χρονης στο προφίλ της Ιωάννας.

Από την πλευρά του, ο σύντροφος της 35χρονης, που φέρεται να ήταν και ο εργοδότης της, ξεκαθάρισε πως δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και πως δεν σκεφτόνταν να παντρευτεί την 35χρονη. Όμως, η δράστιδα θεωρούσε πως η Ιωάννα ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» και το «εμπόδιο» στη σχέση της.

Δικηγόρος Ιωάννας: Είναι πιθανόν να είναι αυτή η δράστις

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος Απόστολο Λύτρα, «η Ιωάννα δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση με την ύποπτη. Δεν την είχε αναφέρει στο παρελθόν».

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή OPEN Ελλάδα, πριν τις τελευταίες εξελίξεις με τις κατηγορίες, ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας υποστήριξε ότι είναι πιθανό η 35χρονη να είναι αυτή που επιτέθηκε στην Ιωάννα, καθώς τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της, δηλαδή η περούκα, η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί αλλά και η καμπαρντίνα, αποτελούν τα στοιχεία – κλειδί για να θεωρούν οι αστυνομικοί ότι έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha, πως η Ιωάννα δεν γνωρίζει ότι οι Αρχές έχουν συλλάβει τη βασική ύποπτο για την επίθεση σε βάρος της, καθώς όπως τόνισε, πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος ότι πρόκειται για την δράστιδα. «Ωστόσο η Ιωάννα γνωρίζει ότι υπάρχει ένα πρόσωπο ως βασικής ύποπτος» πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως «η Ιωάννα από το Σάββατο έως σήμερα, είναι στη χειρότερη κατάσταση που εγώ την έχω δει. Έχει αφόρητους πόνους».

Μιλώντας αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (λίγο πριν ασκηθεί η δίωξη για κακούργημα), ο δικηγόρος δήλωσε «της είπα μόνο ότι έχει γίνει μια προσαγωγή και περιμένουμε. Δεν ξέρει πολλές λεπτομέρειες. Μόλις γίνει η σύλληψή της θα την ενημέρωσω».

Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης

Κατάθεση στις Αρχές έχει δώσει και ο σύντροφος της 35χρονης, αναφερόμενος στις έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την συλληφθείσα γυναίκα, ενώ είπε στους αστυνομικούς πως γνώριζε την Ιωάννα και είχαν κάνει και κάποιες συνομιλίες.