Στον εισαγγελέα η ύποπτη που συνελήφθη για την επίθεση με το βιτριόλι - Το προφίλ της 35χρονης και η δικογραφία σε βάρος της

Η 35χρονη, φερόμενη ως δράστιδα για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωινό της 20ής Μαΐου, που προσήχθη στην αστυνομία σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ζωγράφου, οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η προσαγωγή της μετατράπηκε σε σύλληψη.΄Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος της για κακούργημα, και αυτήν την ώρα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα.

Η φερόμενη ως δράστιδα εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αρχικό ένταλμα που εξεδόθη αφορά «απείθεια» προς τις αρχές, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα έχουν στη διάθεσή τους εκείνα τα δεδομένα που θα στοιχειοθετούν την ενοχή της.

Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή της 35χρονης, έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Οι αρχές κατέληξαν στην απόφαση για την προσαγωγή της συγκεκριμένης γυναίκας, μετά από εντατικές πολυήμερες έρευνες και μέσα από τις σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας καρέ – καρέ τις εικόνες, που εντόπισαν και εξασφάλισαν από κάμερες ασφαλείας, που την κατέγραψαν, στην Καλλιθέα και στην Ακαδημίας αλλά και μετά από τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης.

Στο σπίτι της 35χρονης διεξήχθη αστυνομική έρευνα. Στην κατοχή της, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας βρήκαν μία περούκα και μία τηλεκάρτα, στοιχεία που «δένουν» με την δράστιδα που είχε επιτεθεί στην 34χρονη Ιωάννα.

Φωτογραφίες: William Faithful  (Πρώτο Θέμα)

Δικογραφία για κακούργημα

Το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και το πλημμέλημα της απείθειας, περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της 35χρονης.

Αυτή την ώρα η 35χρονη βρίσκεται ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και σύμφωνα με τον δικηγόρο που όρισε η οικογένειά της αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι αν της ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 35χρονη θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία της ώστε να ενημερωθεί από την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί. Πάντως σε περίπτωση που διωχθεί για κακούργημα δεν αποκλείεται η προφυλάκισή της.

Το προφίλ της 35χρονης

Η φερόμενη ως δράστιδα είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία που συνεργαζόταν με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η Ιωάννα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμένεται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στην 35χρονη.

Στο διαμέρισμά της στου Ζωγράφου, έμενε μαζί με τον αδερφό της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Οι γείτονές της, όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ, μιλούν για μία ήσυχη, και εντυπωσιακή γυναίκα που δεν περνούσε απαρατήρητη. Τις τελευταίες ημέρες, συνέχιζε κανονικά τη ρουτίνα της: το πρωί στη δουλειά, και το απόγευμα στο γυμναστήριο. Κάποιοι γείτονες, μίλησαν επίσης για κάποια μικρή νευρικότητα που την διέκρινε τις τελευταίες ημέρες.

Οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες

Όπως μεταδίδει το iefimerida, οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες σε σχολείο στην Αμφιλοχία. Η καταγωγή της γυναίκας που φέρεται να είναι η δράστις κατάγεται από το χωριό Σταθά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το θύμα της επίθεσης έχει καταγωγή από το Λουτρό της Αμφιλοχίας. Πρόκειται για δυο πολύ κοντινά χωριά.

Καθοριστικά τα social media

Tα social media έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η φερόμενη ως δράστιδα, είχε κάνει “like” στην 34χρονη Ιωάννα μόλις ένα βράδυ πριν τη μοιραία επίθεση στη Καλλιθέα.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι το ότι η 35χρονη που προσήχθη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα., σύμφωνα με τις πληροφορίες. Η 34χρονη παλαιότερα διατηρούσε σχέση με τον άνδρα, δικηγόρος στο επάγγελμα, και τον τελευταίο χρόνο φέρεται να είχαν επικοινωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αlpha, οι δύο γυναίκες είχαν πολλούς κοινούς φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν από γάμο στην Αιτωλοακαρνανία

Οι πληροφορίες λένε πως όλα ξεκίνησαν σε έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου έναν χρόνο. Η 35χρονη συνοδευόταν από τον σύντροφό της στο γάμο, όπου και συνάντησαν την Ιωάννα. Μετά το γάμο, το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της συλληφθείσας. Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 35χρονη έκτοτε ενοχλούσε την Ιωάννα ,κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφό της. Αυτή η διαμάχη φέρεται να οδήγησε την 35χρονη στην φρικτή επίθεση.

Δικηγόρος Ιωάννας: Είναι πιθανόν να είναι αυτή η δράστις

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος Απόστολο Λύτρα, «η Ιωάννα δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση με την ύποπτη. Δεν την είχε αναφέρει στο παρελθόν».

Μιλώντας στην εκπομπή OPEN Ελλάδα ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας υποστήριξε ότι είναι πιθανό η 35χρονη να είναι αυτή που επιτέθηκε στην Ιωάννα, καθώς τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της, δηλαδή η περούκα, η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί αλλά και η καμπαρντίνα, αποτελούν τα στοιχεία – κλειδί για να θεωρούν οι αστυνομικοί ότι έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha, πως μέχρι αυτή την ώρα η Ιωάννα δεν γνωρίζει ότι οι Αρχές έχουν προσαγάγει τη βασική ύποπτο για την επίθεση σε βάρος της, καθώς όπως τόνισε, πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος ότι πρόκειται για την δράστιδα. “Ωστόσο η Ιωάννα γνωρίζει ότι υπάρχει ένα πρόσωπο ως βασικής ύποπτος” πρόσθεσε.

Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης

Κατάθεση στις Αρχές έχει δώσει και ο σύντροφος της 35χρονης, αναφερόμενος στις έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την συλληφθείσα γυναίκα, ενώ είπε στους αστυνομικούς πως γνώριζε την Ιωάννα και είχαν κάνει και κάποιες συνομιλίες.