Επίθεση με βιτριόλι: Διπλό χειρουργείο για την 34χρονη - Νέα στοιχεία για τον πρώην σύντροφό της

Την ώρα που η αστυνομία διαθέτει νέα, σημαντικά, στοιχεία για την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι, τα οποία ενδεχομένως να την οδηγήσουν άμεσα στην ταυτοποίησή της, η 34χρονη Ιωάννα μπαίνει ξανά στο χειρουργείο για διπλή επέμβαση.

Η νεαρή κοπέλα υποβάλλεται αυτήν την ώρα σε δύο επεμβάσεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, τις οποίες οι γιατροί έκριναν απαραίτητες Η μία αφορά στο χέρι και η άλλη στον ώμο της άτυχης κοπέλας, σημεία τα οποία επηρεάστηκαν επίσης από το καυστικό υγρό που της πέταξε η άγνωστη μαυροφορεμένη, έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόσωπό της έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό 93%.

Ο πρώην σύντροφός της 34χρονης εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Νέα στοιχεία που μετατρέπουν σε “θρίλερ” είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Ο δικηγόρος της Ιωάννας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»,  υποστήριξε ότι ο πρώην σύντροφός της εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά.

Κατά τη συνομιλία του με την Αγγελική Νικολούλη, ο δικηγόρος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της δημοσιογράφο, η οποία ανέφερε ότι «Από την έρευνα έμαθα πως ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας, με τον οποίο χώρισε 5 ημέρες πριν την επίθεση, εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όταν επιχείρησα μέσω της εταιρείας να επικοινωνήσω μαζί του έλαβα mail από την επιχείρηση ότι πλέον δεν εργάζεται εκεί».

«Κλειδί» θεωρείται η μαρτυρία οδηγού ταξί

Παράλληλα, στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι ο οδηγός ραδιοταξί μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της δράστιδος, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που φέρεται να μετέφερε την μαυροντυμένη γυναίκα μακριά από τον τόπο της επίθεσης.

Ειδικότερα, η δράστης της επίθεσης φαίνεται να διέφυγε από το σημείο με ραδιοταξί, το οποίο είχε καλέσει η ίδια από καρτοτηλέφωνο. Ο οδηγός περιέγραψε μια γυναίκα με σκούρα ρούχα, γάντια, μάσκα και σκούφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάμερα ασφαλείας στην περιοχή, είχε καταγράψει τη συγκεκριμένη γυναίκα μια μέρα πριν την επίθεση, και οι αρχές έδειξαν το υλικό στην Ιωάννα που νοσηλεύεται στο Θριάσιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 34χρονη άκουσε και την ηχογραφημένη κλήση από το ραδιοταξί με τη φωνή της μαυροντυμένης γυναίκας.

Οι πρόβες της δράστιδος και τα ντοκουμέντα των Αρχών

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» και «Τα Νέα», οι αρχές έχουν μία σειρά νέων ντοκουμέντων για τη μαυροντυμένη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη, που πήγαινε στα γραφεία της ασφαλιστικής που εργάζεται. Αυτά δείχνουν τη μαυροντυμένη γυναίκα στην περιοχή την προηγούμενη μέρα. Φορούσε και πάλι μάσκα και γάντια, ενώ κρατούσε το ίδιο μπλε μπουκάλι που κρατούσε την ημέρα της επίθεσης. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η «πρόβα» επίθεσης είχε γίνει όχι μία, αλλά δύο φορές. 

Η δράστις φαίνεται ότι σχεδίαζε να εκτελέσει την επίθεσή της με βιτριόλι προς την 34χρονη Ιωάννα μία ημέρα νωρίτερα, κάτι που δεν κατέστη εφικτό, καθώς η Ιωάννα έφτασε στη δουλειά της νωρίτερα απ’ ό,τι υπολόγιζε, οπότε η μαυροντυμένη γυναίκα ανέβαλε την επίθεση για την επόμενη. 

Μετά από σχετικό αίτημα των Αρχών, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία από τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που απάντησαν για τα στίγματα και τις σαρώσεις στην περιοχή κατά τις κρίσιμες ώρες. Προκύπτουν χιλιάδες συνδρομητές που πρέπει να διερευνηθούν και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων αυτών.

Στην βοήθεια της Ιωάννας προσβλέπουν οι Αρχές

Πλέον, οι αρχές θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες η 34χρονη θα μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω και να δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της δράστιδος.

«Η 34χρονη δεν έχει αναγνωρίσει έως αυτή την ώρα κάποιο πρόσωπο. Πιστεύουμε, όμως, ότι όσο περνούν οι ημέρες και βελτιώνεται σιγά σιγά η κατάστασή της, θα μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω και να μας δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της» δράστιδος, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Την Πέμπτη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας επισκέφθηκαν, για ακόμη μια φορά, την 34χρονη, στο Θριάσιο. Ωστόσο έμειναν για ελάχιστα λεπτά, καθώς η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν, χωρίς να έχουν κάποιο νεότερο στοιχείο που θα βοηθούσε στην πρόοδο των ερευνών.