Συμβόλαιο θανάτου πιθανότατα η δολοφονία Βέλγου επιχειρηματία στη Βούλα

Tον κύκλο των επαφών του Βέλγου επιχειρηματία που έπεσε χθες νεκρός από τα πυρά αγνώστων έξω από το σπίτι του στη Βούλα, ερευνούν οι άνδρες της ασφάλειας.

Ο επιχειρηματίας, που ασχολείται με εμπόριο τροφίμων, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς τη είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει. Τότε εμφανίστηκε ο δράστης, ο οποίος τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με δυο σφαίρες στο κεφάλι και αμέσως μετά εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό του. Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες κινούνταν με μοτοσικλέτα.

Οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια και είδαν το θύμα αιμόφυρτο. Το ασθενοφόρο φτάνοντας δυστυχώς απλώς διαπίστωσε ότι είναι νεκρός.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου καθώς ο Βέλγος επιχειρηματίας εκτελέστηκε με δυο σφαίρες των 9 χιλιοστών σε στοχευμένο και όχι προειδοποιητικό χτύπημα.

Η ασφάλεια αναζητεί τα ανοιχτά μέτωπα που ενδεχομένως είχε ο επιχειρηματίας. Τα δακτυλικά του αποτυπώματά έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στις βελγικές αρχές και αναμένονται οι απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στον νεκρό βρέθηκαν δύο βελγικές ταυτότητες, με διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, και οι αρχές δεν έχουν πιστοποιήσει μέχρι στιγμής αν κάποια από τις δύο είναι γνήσια ή αν και οι δύο είναι προϊόντα πλαστογραφίας, καθώς και 1.000 ευρώ σε μετρητά.

Πηγές μεταφέρουν ότι η Γαλλίδα σύζυγος, του θύματος κατέθεσε σε κατάστασή σοκ στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα επιλήψιμο για τις δραστηριότητες του συζύγου της, ούτε μπορούσε να σκεφτεί κάποιον που να έχει λόγο να τον δολοφονήσει.

Είχαν πρόσφατα μετακομίσει στην Ελλάδα, μαζί με το παιδί τους, ώστε ο Βέλγος να εργαστεί στη χώρα μας. Ο 45χρονος δήλωνε έμπορος λαδιού, τροφίμων και κάρβουνου.

Το σπίτι όπου διέμεναν στη Βούλα είχε νοικιαστεί μέσω πλατφόρμας Airbnb και το αυτοκίνητό του είχε πινακίδες Ζυρίχης.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της εκτέλεσης, όπως τις δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος