Εικάζεται πως έψαχναν λίρες σε Γερμανικό καταφύγιο - Ποιοι ήταν οι 4 νεκροί στο Λουτράκι

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 72, 49, 37 και 35 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σήμερα τα ξημερώματα, σε βάθος πέντε μέτρων μέσα στην σπηλιά Καρμπουνάρι, στο Λουτράκι.

Τα θύματα

Τρεις από τους άτυχους άντρες, ήταν κάτοικοι Λουτρακίου και ένας κάτοικος Ισθμίας.

Όπως μεταδίδει το loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

Η αστυνομία ερευνά για ποιο λόγο είχαν πάει στο σημείο οι τέσσερις άνδρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutraki365, το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι να έψαχναν για… λίρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες βρίσκονταν σε παλιό γερμανικό καταφύγιο και έσκαβαν με κατεύθυνση δεύτερο καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται κοντά.

Στο συγκεκριμένο σημείο οι εκδρομείς, δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες οι τέσσερις τους, δεν πήγαν πρώτη φορά εκεί, αλλά το επισκέπτονταν συχνά. Είχαν δε, μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ωστόσο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, ούτε διαπιστώθηκε κάποια κατολίσθηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος τους προήλθε από αναθυμιάσεις, καθώς όταν ο πρώτος πυροσβέστης μπήκε στη σπηλιά, βγήκε αμέσως και ειδοποίησε τους συναδέλφους του πως έπρεπε να μπουν μέσα με μάσκες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας loutraki365.gr, κάποιοι από αυτούς φέρεται, ότι βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

O συναγερμός σήμανε στις 2 τα ξημερώματα στο Λουτράκι, όταν μια γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία για τέσσερα άτομα, που βρέθηκαν νεκρά σε χαράδρα σπηλαίου. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα που ειδοποίησε, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων, η οποία μάλιστα, μαζί της είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών. Για την ανάσυρσή τους επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα και η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών, ξεκίνησε περίπου στις 5 τα ξημερώματα, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο είχε απαγορευθεί.

 

Τα σώματα των άτυχων ανδρών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.