Ξανά στη φυλακή ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με διάταξη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το GRTimes, ο τελεσίδικα καταδικασθείς για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Η αίτηση αποφυλάκισης του, είχε γίνει μόλις προ ολίγων ημερών δεκτή με βούλευμα και ήταν υποχρεωμένος να διαμένει εντός του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κυκλοφορεί στην περιοχή της Μενεμένης.

Ο Σειραγάκης οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, επέστρεψε στη φυλακή, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να  παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών,το οποίο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υφ’ όρον απόλυση ή εάν θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος .

Σύμφωνα πάντως με τη δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο, καθώς αποδεικνύεται, ότι στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης.

Στο όνομά του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

«Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή»

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο ίδιος είπε: «Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο . Για ότι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν στην εισαγγελία Αθηνών.

Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Κυριακή Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται, πως στις 4 Μαΐου πράγματι απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης.

Στο όνομα του, υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.