Ένοπλη ληστεία στα Πετράλωνα

Τρεις ένοπλοι ληστές εισέβαλαν λίγο μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας στην αποθήκη του  σούπερ μάρκετ “Βερόπουλος” στην οδό Τρώων  στα Πετράλωνα. Η αστυνομία έχει ήδη περάσει χειροπέδες στους δύο δράστες, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά χθες επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του τρίτου. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι κακοποιοί κράτησαν ως ομήρους υπαλλήλους του μαγαζιού και έναν οδοκαθαριστή.

Πρόκειται για τρεις ληστές οι οποίοι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του καταστήματος με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από την επιχείρηση. Ένας υπάλληλος πρόλαβε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού και η ομάδα ΔΙΑΣ κατέφθασε στο σημείο πριν απομακρυνθούν οι ληστές. Να σημειωθεί πως υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι δύο από τους τρεις ληστές συνελήφθησαν. Ο ένας συνελήφθη καθώς έπεσε από τη μοτοσυκλέτα με την οποία προσπάθησε να διαφύγει από το σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για Αλβανό υπήκοο.

Ο δεύτερος ληστής έπεσε στα χέρια της αστυνομίας όταν τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ από την περιοχή της Καλλιθέας και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, επειδή είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή του. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και από τις ακτινογραφίες, που έγιναν, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα από σφαίρα. Ειδοποιήθηκε αμέσως η ΕΛΑΣ και, σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του άνδρα στην απόπειρα ληστείας στα Πετράλωνα.

Ο τρίτος ληστής απομακρύνθηκε από το σημείο και η Αστυνομία αναζητεί τα ίχνη του.