Κρανίδι: Δύο βρέφη με υψηλό πυρετό, διακομίσθηκαν στο Παίδων, για προληπτικούς λόγους

Δύο  μικρά παιδιά από την δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, του Δήμου Ερμιονίδας σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, ανέβασαν υψηλό πυρετό το απόγευμα της Τετάρτης και έτσι διασώστες του ΕΚΑΒ, έσπευσαν να τα παραλάβουν από τη δομή, όπου φιλοξενούνται, προκειμένου να τα μεταφερθούν σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους, ενώ τα βρέφη δεν έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται έπειτα από αίτημα του πατέρα τους, που ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά, μέσω της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο Παίδων, από το τοπικό κέντρο υγείας που διαχειρίζεται και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα δύο βρέφη δεν νοσούν από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή, ανέρχονται στα 177 ,  μετά από τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στους συνήθεις ρυθμούς ζωής.

Ζήτησε ωστόσο από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανέφερε ακόμη πως τα 177 δείγματα που ελήφθησαν, αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη Δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα», υπογράμμισε.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στο Κρανίδι για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε δομή μεταναστών στην περιοχή. Στο σημείο θυμίζουμε βρέθηκε την Τρίτη, για μια ακόμη φορά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για σαρωτικές ιχνηλατήσεις, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν 125 πολίτες, όπου υποβλήθηκαν σε έλεγχο για κορωνοϊό. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Υπήρχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου, λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι το Κρανίδι είχε κρούσμα κορωνοϊού από τις 6 Μαρτίου. Συμφωνα με την ίδια το κρούσμα δεν ανακοινώθηκε τότε στην περιοχή «γιατί είχε πάει στην Αθήνα και είχε καταγραφεί εκεί».

«Έχω ακούσει ότι είναι Έλληνας εξ Αμερικής που μένει εδώ» είπε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι κυκλοφορούσε κανονικά.

Όσον αφορά την κατάσταση στο ξενοδοχείο είπε, ότι «δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον» καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες. «Εμείς τους είχαμε ενημερώσει με ειδοποιήσεις που είχαμε αναρτήσει στο ξενοδοχείο για την καλή υγιεινή και για να πλένουν τα χέρια τους» συμπλήρωσε.

Από τους 470 μετανάστες οι περισσότεροι είναι από τη Σομαλία, το Κονγκό και το Καμερούν αν και υπάρχουν και μετανάστες από το Τζιμπουτί και τη Γκάνα αλλά και αρκετές γυναίκες μόνες τους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.