Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζεται ο 45χρονος που κατηγορείται ότι έκαψε τον πατέρα του, ανήμερα του Πάσχα

Κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα ο 45χρονος ο οποίος φέρεται να έκαψε ζωντανό τον 87χρονο πατέρα του και να προκάλεσε πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους, ανήμερα του Πάσχα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην 5η ειδική ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία, για απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 7:15 το πρωί της 19ης Απριλίου , σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος περιέλουσε με βενζίνη το 87χρονο πατέρα του, απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος εκείνη την ώρα κοιμόταν και του έβαλε φωτιά. Ξύπνησε τον αδελφό του και του είπε «καίγεται ο μπαμπάς», ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι.

Ο 45χρονος που όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος,  έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων φέρεται πως ανέφερε ενώπιον του εισαγγελέα, ότι προηγήθηκε καβγάς ανάμεσα στον ίδιο και στον πατέρα και ότι η σχέση τους ήταν γενικά προβληματική.

Από τις φλόγες υπέστησαν εγκαύματα η 81χρονη μητέρα του και ο αδελφός του. Η πυρκαγιά που προκάλεσε στο διαμέρισμα κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντός ορίων του αυτοφώρου.

Πηγή: grtimes.gr