Με τη μητέρα της στη Γαλλία, η μικρή Βαλεντίν - «Το παιδί δείχνει ευτυχισμένο, υγιές και χαρούμενο», λένε οι Γάλλοι αστυνομικοί

Οι γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. πως από την έρευνά τους διαπιστώθηκε πως η γυναίκα που εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν είναι η βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί θεωρούν πέραν πάσης αμφιβολίας πως η γυναίκα λέει την αλήθεια και είναι η μητέρα της Βαλεντίν.

Οι γαλλικές αρχές πήραν χωριστές συνεντεύξεις, με ερωτηματολόγιο, κάτι που επιβεβαίωσε τη σχέση των δύο γυναικών.

Η γυναίκα είναι στη Γαλλία από το 2015 ενώ η Βαλεντίν έχει γραφτεί σε γαλλικό σχολείο.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί θεωρούν πως δεν πρέπει να επιληφθεί η πρόνοια, διότι το παιδί δείχνει ευτυχισμένο, υγιές και χαρούμενο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, η 7χρονη αναφέρθηκε για το πως πήγε στη Γαλλία και τα όσα είπε ταιριάζουν με τους ισχυρισμούς του πατέρα.

Σε περίπτωση που η ΕΛ.ΑΣ. επιμείνει στην εξέταση DNA προκειμένου να εξακριβωθεί αν η γυναίκα είναι η μητέρα της Βαλεντίν, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω δικαστηρίων.

Φίλοι και συμμαθητές της 7χρονης είπαν στον Alpha πως λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί τους αποχαιρέτησε και τους ενημέρωσε πως θα άλλαζε σχολείο.

Θρίλερ με ψέματα, ίντριγκα και… happy end

Οι ανακρίβειες του πατέρα, που δήλωνε «νεκρή» τη σύζυγό του, ότι… ΜΚΟ τον προσέγγισε προκειμένου να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, οφείλονταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στη φοβία του για τις νομικές συνέπειες του παράνομου ταξιδιού της, εξαιτίας των βασανιστηρίων που είχε υποστεί στις φυλακές του Κονγκό για 17 ημέρες!

Η «εξαφάνιση» είχε αίσιο τέλος με μία… βιντεοκλήση που έκανε ο πατέρας στην κόρη του μέσα από τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όταν πλέον είχε αποφασίσει να αποκαλύψει τι πραγματικά είχε γίνει.

Το θρίλερ έγινε πιο… θρίλερ όταν μετά την ομολογία και τις αποκαλύψεις του πατέρα, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, δικηγόρος επικοινώνησε για λογαριασμό μιας γυναίκας με τον Γάλλο σύνδεσμο στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν, ότι βρίσκεται στη Γαλλία και πως εκείνη έστειλε την ξαδέρφη της Ζανέτ, για να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία.

Ο Αμπελκά, πατέρας της Βαλεντίν, είχε υποστηρίξει πως η μητέρα της είχε πεθάνει, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν πλέον να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται παράνομα στη Γαλλία χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και γι’ αυτό κρυβόταν, αλλά με την τροπή που πήρε η υπόθεση αποφάσισε να εμφανιστεί.

Η απόφαση και το ταξίδι

Ολα ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019, όταν ο Αμπελκά είχε πάει στη Γαλλία σε μια ξαδέρφη της γυναίκας του, τη Ζανέτ. Οπως εξελίσσεται η υπόθεση, ενδεχομένως πήγε να δει και τη σύζυγό του, αν αποδειχθεί πως πρόκειται για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού. Ο Αμπελκά υποστήριξε στους αστυνομικούς πως εκμυστηρεύτηκε στη Ζανέτ ότι είναι δύσκολη η ζωή στην Ελλάδα, όπως και η ανατροφή της 7χρονης Βαλεντίν, και εκείνη του πρότεινε να πάει το παιδί σε μία από τις θείες τους που μένουν στην Ευρώπη.

Ο Αμπελκά είπε στους αστυνομικούς πως τον Δεκέμβριο του 2019 αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο για τη Βαλεντίν να μείνει με τη Ζανέτ στη Νορβηγία και στη συνέχεια σε άλλη θεία της στο Παρίσι.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 έφθασε στην Αθήνα η Ζανέτ από τη Νορβηγία, έχοντας μαζί της το διαβατήριο της μικρής της κόρης, η οποία προσομοίαζε με τη Βαλεντίν, και θα το χρησιμοποιούσε για να ταξιδέψει μαζί της η 7χρονη. Στις 20 Δεκεμβρίου 2019 θα ταξίδευαν απευθείας από Αθήνα για Νορβηγία, όμως έχασαν την πτήση.

Την επόμενη μέρα τηλεφώνησε και πάλι η Ζανέτ, αναφέροντας ότι είχαν φθάσει. Η Ζανέτ μετέφερε την 7χρονη στο σπίτι της αδερφή της Τζέσικα στο Παρίσι, με τη Βαλεντίν να μιλάει με τον πατέρα της και να του λέει πόσο χαρούμενη ήταν. Βέβαια, δεν αποκλείεται μαζί της να ήταν και η μητέρα της.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019, για άγνωστο λόγο ο Αμπελκά πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου και δήλωσε εξαφάνιση του παιδιού. Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε, εκείνος απάντησε πως φοβόταν τις νομικές συνέπειες της παράνομης μεταφοράς της Βαλεντίν στο εξωτερικό, καθώς όταν ήταν στο Κονγκό κατά τη συμμετοχή του σε πορεία διαμαρτυρίας για το καθεστώς είχε υποστεί αποτρόπαια βασανιστήρια για 17 ημέρες.

Από την αρχή της υπόθεσης οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν εντοπίσει τα «θολά» σημεία. Στο σπίτι φιλικού του προσώπου βρήκαν ένα εισιτήριο που είχε βγάλει ο Αμπελκά για πτήση προς το Παρίσι με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2020. Γι’ αυτό τον κάλεσαν για νέα κατάθεση, όπου και πάλι δεν έδινε πειστικές απαντήσεις. Προκειμένου να καθυστερήσουν την ενδεχόμενη αναχώρησή του, συνελήφθη κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων. Μαζί του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα άλλοι έξι φίλοι του.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα.