Σε δίκη στις 27 Σεπτεμβρίου η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία - Προς ανάδοχη οικογένεια το βρέφος

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου η 19χρονη μητέρα που είναι κατηγορούμενη πλέον,  για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο μετά την εγκατάλειψη του μωρού της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή λεχώνα ζήτησε και έλαβε αναβολή στη δίκη της προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος και ο αξιωματικός του Τμήματος Ανηλίκων που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Πλην της κλήσης των δύο αστυνομικών που ζήτησε η υπεράσπιση και αποδέχθηκε το δικαστήριο, δεκτό έγινε και το αίτημα της 19χρονης, για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατά

Η 19χρονη συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενη ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να φθάνουν στα ίχνη της από κάμερες ασφαλείας.

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και για αυτό το λόγο έφτασα στο σημείο να εγκαταλείψω το παιδί μου. Μακάρι να μπορέσω να κρατήσω πάλι στην αγκαλιά μου το μωράκι μου. Πραγματικά δεν ήξερα τι έκανα, συγχωρέστε με. Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου αν καταλάβαινα τι έκανα», λέει η 19χρονη μέσω του δικηγόρου της.

Το μέλλον της μικρής Ευανθίας

Το βρέφος που παρά την περιπέτειά του, χαίρει ευτυχώς άκρας υγείας, ονομάστηκε Ευανθία καθώς ήταν την ημέρα της γιορτής της συγκεκριμένης αγίας, που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του, αλλά και βρέθηκε άμεσα χωρίς επιπτώσεις στην υγεία του.

Για το μέλλον του εγκαταλελειμμένου βρέφους στη Νέα Ιωνία, μίλησε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού». Συγκεκριμένα, ο Κώστας Γιαννόπουλος που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια μέσα από την οργάνωση φιλοξενήθηκε στο OPEN TV και μεταξύ άλλων είπε ότι γίνονται προσπάθειες το βρέφος να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

«Είμαι σε επαφή με την εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία έχει γνώση κι ευαισθησίες. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν πάει σε οικογένειες και είναι καλά, χαρούμενα κι έχουν ξεφύγει από τη φρίκη που έζησαν ως βρέφη ή ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ολίγων ημερών βρέφος σημείωσε: «Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει στην βιολογική του οικογένεια, χωρίς να παρεμβληθεί κανένα ίδρυμα, έχει βρει μία νόμιμη διαδικασία η εισαγγελία και πάει το παιδί κατευθείαν στην αγκαλιά μιας οικογένειας».Εν συνεχεία σχετικά με το εάν η μητέρα θέλει να πάρει πίσω το παιδί της, ο κ. Γιαννόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και οι κοινωνικές υπηρεσίες αν μπορεί να το πάρει πίσω».

Η νεαρή γυναίκα, η οποία τώρα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα της πράξης της, ξεσπά σε κλάματα και επιδίδεται σε δηλώσεις μετανοίας. «Ίσως έκανα τελικά κακό στον εαυτό μου» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς, ζητώντας παράλληλα να δει το μωρό της.