Άγρια επεισόδια στο ΒΟΞ - Στο στέκι του Ρουβίκωνα η αστυνομία (Video)

Άγρια επεισόδια και σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στις 23:30 ξεκίνησαν τα επεισόδια από την οδό Τοσίτσα και Σπύρου Μερκούρη και η Αστυνομία ενίσχυσε τις δυνάμεις της μέχρι την πλατεία Εξαρχείων και την Θεμιστοκλέους.

Εκεί έγιναν κάποιες προσαγωγές, ακολούθησαν συγκρούσεις και προσαγωγές και σύμφωνα με μαρτυρίες αναρχικών έπεσε δακρυγόνο στον υπό κατάληψη χώρο του Βοξ, με συνέπεια να τραυματιστεί ένα άτομο, το οποίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Εν συνεχεία οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στο σημείο και λίγη ώρα μετά η κατάσταση είχε ηρεμήσει. Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν σε διακριτική απόσταση από την πλατεία Εξαρχείων.

Video, που αναρτήθηκαν στο Facebook από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Επικράτησε πανικός στον χώρο του Βοξ, με αρκετό κόσμο να τρέχει την ώρα που έπεσε το δακρυγόνο. Σε ένα από τα δύο βίντεο που δημοσιεύτηκαν την ώρα των επεισοδίων, ακούγονται φωνές, αλλά και κρότοι.

Στο δεύτερο βίντεο που δημοσίευσε ένας εκ των αναρχικών, ακούγεται να προκαλεί τον αστυνομικό, αλλά και αυτός με την σειρά του να απαντά, πριν αποχωρήσει με τα υπόλοιπα ΜΑΤ.

Στο τρίτο video, φαίνεται, όπως αναγράφει η περιγραφή της ανάρτησης το ΒΟΞ, μετά από τα γεγονότα.

Επτά προσαγωγές στα Εξάρχεια

Από τα άγρια  επεισόδια μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων στην διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο και οι επτά μετά από μερικές ώρες, αφέθηκαν ελεύθεροι.