«Ηθελα να αυτοκτονήσω, όχι να διαφύγω», ισχυρίζεται ο 28χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου στο Αίγιο

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, δηλώνει ότι βρίσκεται ο  28χρονος, που έγινε η αιτία να σκοτωθούν γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο και ισχυρίζεται, ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει και όχι να διαφύγει, όταν έπεσε στην θάλασσα και κρύφτηκε σε βάρκα, μετά το τραγικό δυστύχημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αίγιο-28χρονος-γιαγιά-εγγόνι-τροχαίο

«Ζητώ συγγνώμη, δηλώνω τη βαθιά μου οδύνη και συντριβή. Η συγγνώμη μου δεν είναι αρκετή για να απαλύνει τον πόνο. Θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση των θυμάτων, γι’ αυτό και έπεσα στη θάλασσα μετά το δυστύχημα, για να πνιγώ», φέρεται να είπε.

Αυτά ανέφερε στο Open TV ο δικηγόρος του οδηγού και σημείωσε πως όλα όσα ακούστηκαν μέχρι τώρα για το θέμα, περί διαφυγής του πελάτη του, είναι εκτός λογικής. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 28χρονος βρίσκεται στο σπίτι του στην Αθήνα και επισκέπτεται καθημερινά ψυχιάτρους.

Από εκεί και πέρα οι κάτοικοι του Αιγίου παραμένουν οργισμένοι για την απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, να αφήσει ελεύθερο τον 28χρονο οδηγό, που παρέσυρε στον θάνατο την 67χρονη γιαγιά και το λίγων μηνών εγγονάκι της, το απόγευμα της Κυριακής στις Καμάρες Αιγίου.

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο οδηγός του οχήματος, υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Δεν είναι μόνιμο στέλεχος, αλλά υπηρετεί τη θητεία του, ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός, καθώς έχει ολοκληρώσει σπουδές στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Ως εκ τούτου, μετά τη σύλληψή του, τη δικογραφία παρέλαβε η στρατιωτική δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, μέχρι να οριστεί δικάσιμος.
Ο λόγος, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε και η δίωξη που ασκήθηκε, αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα και ο ποινικός κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν προβλέπει προφυλάκιση.

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου παιδιού

Στο μεταξύ, ξεχειλίζουν από οργή για τον οδηγό του οχήματος, οι συγγενείς των θυμάτων.
Ο πατέρας, ο οποίος μέσα σε μια στιγμή έχασε το παιδί του και τη μητέρα του με τόσο τραγικό τρόπο, βρίσκεται σε απόγνωση. «Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια, αδυνατώντας να πιστέψει το κακό που τον βρήκε.
«Να τον κλείσουν φυλακή, το παιδί μου, η πεθερά μου» φώναζε η μητέρα του μωρού, που βαπτίστηκε πριν από 20 μέρες. Μάλιστα οι δύο γονείς, είχαν παλέψει για να αποκτήσουν αυτό το παιδί, το οποίο ήρθε στον κόσμο, γι’ αυτό το τόσο σύντομο πέρασμα, μετά από τέσσερις εξωσωματικές.
Η κόρη της άτυχης γυναίκας και θεία του μόλις ενός έτους Ιωάννη που βρήκαν τραγικό θάνατο με πόνο καρδιάς αναφέρεται στην απόφαση του εισαγγελέα στο Ναυτοδικείο Πειραιά που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο οδηγό: «Πού είναι η δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ο πόνος μας είναι μεγάλος».

Την ίδια ώρα, σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος και όλες  κάνουν λόγο για την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 28χρονος, αλλά και για την αδιαφορία του.