Εισαγγελική έρευνα στην Κύπρο, για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, περί ομοφυλοφιλίας - Video

Έρευνα ξεκίνησε την Πέμπτη η Κυπριακή δικαιοσύνη,  για να καθορίσει εάν οι ομοφοβικές αναφορές του Ελληνορθόδοξου ιερέα «υποκινούν το μίσος», ή όχι.

Σε ομιλία του, που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ο μητροπολίτης Νεόφυτος Μόρφου δήλωσε τον Ιούνιο ότι εάν μια γυναίκα είχε σοδομωτική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ομοφυλοφιλία θα μπορούσε να «μεταδοθεί» στο παιδί της. Είπε επίσης πει, ότι οι ομοφυλόφιλοι «μυρίζουν άσχημα».

Δείτε το επίμαχο video:


Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης, έδωσε οδηγίες στον αρχηγό της αστυνομίας να «διερευνήσει την πιθανότητα διάπραξης ποινικού αδικήματος» για τις δηλώσεις του μητροπολίτη, που προκάλεσαν σάλο στην Κύπρο.Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ήταν «βαθιά προβληματισμένη και σοκαρισμένη» από τα σχόλια του μητροπολίτη, που «προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την ισότητα» των Κυπρίων.

Σημειώνεται, ότι η  Κύπρος αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία, μόλις το 1998, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο τότε, της διαδικασίας ένταξής της.