Athens Pride 2019: «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» - Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου το 15ο Athens Pride...

Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, του ακτιβιστή καλλιτέχνη και υπέρμαχου της ελευθερίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας, που βρήκε απρόκλητα βίαιο και άδικο τέλος στους δρόμους της Αθήνας, είναι αφιερωμένο το σημερινό Athens Pride.

Αποτέλεσμα εικόνας για Athens pride zak kostopoulos

Το Athens Pride 2019, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνα,  πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 08/06/2019, για 3η φορά στην πλατεία Συντάγματος, όπου από το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν δράσεις, ενώ επίσης από την πλατεία Συντάγματος,  στις 18:30 θα ξεκινήσει η παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Το φετινό Athens Pride συμπίπτει φέτος, με τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall.

«Το Athens Pride 2019», που γιορτάζει την αγάπη και την ελευθερία, υπερασπίζεται την αποδοχή, την ασφάλεια και την διαφορετικότητα, «τονίζει τον ρόλο του δρόμου, ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα.

«Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος, μας ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Μετά την παρέλαση και έως τα μεσάνυχτα στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι με συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά, της Ελένης Φουρέιρα, της Τάμτα και άλλων καλλιτεχνών.

Πηγή: ΕΡΤ