Κώστας Μπακογιάννης: Κάλεσα τα «Κουφοντινάκια» να τα κεράσω κρασί και να συζητήσουμε...

Το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης, όταν έξω από ταβέρνα συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές ζητώντας του να φύγει.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε πάει στην εν λόγω ταβέρνα στα Άνω Πετράλωνα, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Λευτέρη Σκιαδά και Νίκο Αβραμίδη. Όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή, οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και με σκοπό να τον προκαλέσουν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, κάποια εκ των οποίων ήταν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τα Κουφοντινάκια…»

«Ο βρεγμένος της βροχή δεν τη φοβάται», ήταν η απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, για το χθεσινό περιστατικό. Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε μάλιστα τους αντιεξουσιαστές «Κουφοντινάκια» και αποκάλυψε ότι τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να το συζητήσουν.

Όπως είπε, πρόθεσή τους ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα με τον ίδιο να ανταπαντά ότι «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία”, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε κανένα λόγο να φύγει και έμεινε μέχρι το τέλος.

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του να ευχαριστήσει τους παρόντες που τον υπερασπίστηκαν και ανέφερε ως παράδειγμα το περιστατικό όπου μια ηλικιωμένη κυρία με μια μαγκούρα τον καλησπέρισε, τον φίλησε και του είπε: «μην ακούς, συνέχισε εσύ».

«Πρέπει να φοβίσουμε το φόβο…»

Ερωτηθείς για το πώς μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του ενώ έβριζαν τον νεκρό πατέρα του, απάντησε: «Το οφείλω στη μνήμη του πατέρα μου, εγώ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Εγώ πιστεύω στη Δημοκρατία και το διάλογο» και πρόσθεσε ότι «εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε το φόβο».