Υπογράφηκε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου - Εγκαταστάσεις αναψυχής στον περιβάλλοντα χώρο

«Πράσινο φως» πήρε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Η υπουργική απόφαση υπεγράφη και καθορίζει τον χώρο και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, όπως αυτό σχεδιάστηκε και προτάθηκε από τον δήμο Αθηναίων για την περιοχή του Ελαιώνα.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών, που δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης.

Οι κοινόχρηστοι χώροι

Η υπουργική απόφαση προβλέπει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου καθώς και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (στα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29), βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, που ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του δήμου Αθηναίων.

 

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας με tweet του χαιρέτισε την απόφαση κατασκευής αναφέροντας «Η υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Δήμο Αθηναίων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλά ταυτόχρονα και πιο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ήταν αυτονόητο και γίνεται πράξη»