Η κυνική απάντηση του δολοφόνου, στα τελευταία λόγια του Ζαφειρόπουλου

Συγκλόνισε η σύζυγος του του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατά την διάρκεια της κατάθεσής της, σήμερα  πρώτη ημέρα της δίκης για την άγρια δολοφονία του.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..», φέρεται να είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του, όταν κατάλαβε τις  προθέσεις τους , με έναν απ’ αυτούς να του απαντά με κυνικότητα: « Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η σύζυγός του Ζαφειρόπουλου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει  ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο διαπίστωσε αργότερα, πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του άνδρα της.

Βρίζοντας

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, επιδίωξαν για ακόμη μια φορά τη διακοπή της διαδικασίας.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του,  Άλμπερτ Μπάκο ο οποίος εμφανιζόταν ως ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης του γνωστού ποινικολόγου.διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ και ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασής του.

Όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του εκείνος εξαπέλυσε λεκτική επίθεση σε βάρος της πολιτικής αγωγής αλλά και των μελών της οικογένειας του άτυχου ποινικολόγου και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Σε μεγαλύτερη αίθουσα

Αμέσως μετά τον ακολούθησαν και οι συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι προηγουμένως είχαν στρέψει τα πυρά τους τόσο στους συνηγόρους της οικογένειας Ζαφειρόπουλου όσο και στους δικαστές. Οι συνήγοροι, μάλιστα, ζήτησαν από το δικαστήριο η δίκη να διεξάγεται σε μεγαλύτερη αίθουσα ώστε να μην βρίσκονται τόσο κοντά στο εδώλιο των κατηγορουμένων, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.