Δολοφονία φοιτήτριας: «Ήταν βίαιος, τον φοβόμουν»-Τι λένε όσοι γνώριζαν τον 19χρονο

Καθημερινά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το παρελθόν αλλα και τον χαρακτήρα των δύο νεαρών που κατηγορούνται για την κτηνώδη δολοφονία της φοτήτριας στη Ρόδο. Ενδεικτικές είναι οι μαρτυρίες που κατέγραψε το Open για τον 19χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να είχε βίαιη συμπεριφορά και στο παρελθόν.

Φίλος του 19χρονου, μιλώντας τηλεφωνικά, περιέγραψε ένα περιστατικό που του είχε κάνει εντύπωση. «Είχε κλειδώσει μέσα στο αμάξι δύο μικρές κοπέλες και δεν τις άφηνε να βγουν» είπε μεταξύ άλλων, ενώ πρώην φίλη του 19χρονου υποστήριξε πως τον φοβόταν καθώς την ανάγκαζε πολλές φορές να κάνει πράγματα που δεν ήθελε. «Μου είχε δώσει χαστούκι μία φορά. Συνέχεια με πίεζε, γενικά πάντα ήταν βίαιος, ειδικά όταν μου μιλούσαν κάποιοι ή μου έστελναν μηνύματα. Όταν χωρίσαμε, με προσέγγισε ο 21χρονος φίλος του (σ.σ. ο δεύτερος κατηγορούμενος). Είχε δώσει το τηλέφωνό μου στον Ροδίτη και αυτός μου ζητούσε να γνωριστούμε. Του απάντησα “δεν θέλω” και μου είπε “ναι, εγώ όμως θέλω” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μία άλλη κοπέλα, περιγράφει στο Open TV την εμπειρία που είχε με τους νεαρούς. «Χωρίς να του έχω δώσει κάποια δικαιώματα, ερχόταν και μου έλεγε “κοριτσάρα μου, έλα να πάμε βόλτα μαζί με το αμάξι”. Είχε βίαη, οξύθυμη συμπεριφορά», τόνισε.

Προθεσμία για την Παρασκευή

Εντωμεταξύ στις 08:00 το πρωί οι φερόμενοι ως δράστες πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή. Η κάμερα του OPEN TV τους κατέγραψε να μεταφέρονται με γοργό ρυθμό και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Οι δύο φερόμενοι δράστες ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις κατηγορίες για τον θάνατο της κοπέλας, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Κούγιας : Ήθελαν κάτι που η κοπέλα δεν ήθελε

Oι δύο κατηγορούμενοι «ήθελαν κάτι που η κοπέλα δεν ήθελε, το έκαναν χωρίς τη συγκατάθεσή της και μετά την σκότωσαν», ανέφερε για την υπόθεση της δολοφονίας στη Ρόδο ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.  Ο κ. Κούγιας, κρατώντας επιφυλάξεις μέχρι να λάβει στα χέρια του όλα τα στοιχεία, τόνισε ότι «από το περιεχόμενο της δικογραφίας προκύπτει ότι συμμετείχαν και οι δύο».

Σε σχέση με τα χυδαία σχόλια, τόνισε ότι έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να τα συγκεντρώσουν και «να τα παραδώσουμε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Θα δούμε ποιοι τα έχουν κάνει και εφόσον η οικογένεια το θέλει, να λογοδοτήσουν».

«Θα μπορούσε να έχει σωθεί»

Εντωμεταξύ  σοκάρει η περιγραφή του ιατροδικαστή, που εξέτασε την σορό της 21χρονης φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο στην Ρόδο. «Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, η κοπέλα θα ζούσε σήμερα» τόνισε ο ιατροδικαστής, ενώ επεσήμανε πως ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Η νεαρή φοιτήτρια βρήκε τραγικό θάνατο, ο οποίος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν προήλθε από τα χτυπήματα που της κατάφεραν οι δράστες στο σπίτι, αλλά απ’ όσα επακολούθησαν.

Η 21χρονη φοιτήτρια φέρεται να έχει χτυπηθεί στο πρόσωπο με σίδερο και στη συνέχεια, ενώ ήταν αιμόφυρτη και βαριά τραυματισμένη, αντί για το νοσοκομείο, οδηγήθηκε από τους δράστες στην παραλία όπου οι φερόμενοι ως δολοφόνοι της, την πέταξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ομολογία 19χρονου: Μου είπε «πάμε να το τελειώσουμε τώρα»

Σοκάρει η απολογία του 19χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο: «Εγώ συνευρέθηκα με την Ελένη την προηγούμενη μέρα, αλλά και την ίδια ημέρα είχαμε κανονίσει να βρεθούμε. Ζήτησε η Ελένη να συναντηθούμε και να φέρω κι έναν φίλο μου και πήγαμε στο σπίτι του φίλου μου στην Λίνδο. Τότε, ο φίλος μου, ζήτησε από την Ελένη να κάνει κάτι κι εκείνη αρνήθηκε» φέρεται να λέει στην απολογία του ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, φέρεται να είπε ότι «Τότε ο φίλος μου νευρίασε και την χτύπησε. Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο, όμως με πίεσε ο φίλος μου (σ.σ.: ο 21χρονος Έλληνας) να μην την πάμε στο νοσοκομείο. “Πάμε να το τελειώσουμε τώρα, πάμε να την πετάξουμε στα βράχια όπου βρούμε”, μου είπε…».