Τέσσερις ληστείες στην Αττική μέσα σε λίγη ώρα, παραμονή της Black Friday - Οι τρεις υπό την απειλή όπλου

Στο έλεος των ληστών το λεκανοπέδιο το βράδυ της Πέμπτης, με τέσσερις ληστείες να σημειώνονται σε Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Χολαργό και Βαρυμπόμπη.

Ένοπλη ληστεία σε πολυκατάστημα στη Μεταμόρφωση με πυροβολισμούς

Ειδικότερα, στη Μεταμόρφωση, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στις 20:50 στο πολυκατάστημα «Πλαίσιο» στην οδό Φαβιέρου και αφού ακινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό, αφαίρεσαν τα χρήματα από το ταμείο, πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Εντός του πολυκαταστήματος προκλήθηκε πανικός, καθώς το κατάστημα είχε πολύ κόσμο λόγω των προσφορών στο πλαίσιο της Black Friday.

Ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε Χαλάνδρι και Χολαργό

Στο Χαλάνδρι και στον Χολαργό σημειώθηκαν ληστείες σε σούπερ μάρκετ. Η πρώτη έγινε στις 20:30 όταν δύο ληστές εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ (Βασιλόπουλος) του Χαλανδρίου στην οδό Δ. Πλακεντίας, και υπό την απειλή όπλου, κινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό, άρπαξαν τα χρήματα από τα ταμεία και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μια ώρα μετά, στις 21:30, άλλοι δύο δράστες επίσης υπό την απειλή όπλου, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ (Σκλαβενίτης) στον Χολαργό, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τερψιχόρης σε ήσυχη γειτονιά,  και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ έχει γίνει στόχος ληστών και στο παρελθόν, ενώ σύμφωνα με το myxolargos.gr, πριν λίγο καιρό είχε γίνει ληστεία και στον ΑΒ Παπάγου.Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα και αφού συγκέντρωσε στοιχεία, ξεκίνησαν την αναζήτηση των δραστών.

Ληστεία σε βενζινάδικο στη Βαρυμπόμπη

Νωρίτερα, σημειώθηκε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βαρυμπόμπη. Και εκεί, δύο δράστες επιτέθηκαν στον υπάλληλο του πρατηρίου και αφού τον χτύπησαν του απέσπασαν τα χρήματα που είχε στο ταμείο και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.