Στρίβειν δια της....ΕΥΠ, όταν ήθελε να εξαφανιστεί από την μία σύζυγο και να περάσει χρόνο με την άλλη

Όχι μόνο την «παράνομη», αλλά και την νόμιμη σύζυγο, είχε πείσει ο «δίγαμος» καρδιολόγος, πως δούλευε στην ΕΥΠ, προκειμένου να μπορεί να εξαφανίζεται είτε από την μία είτε από την άλλη, με άνεση και χωρίς ενοχλητικά ερωτήματα. Ήταν σε… αποστολή και απαγορευόταν οποιαδήποτε επικοινωνία.

Με αυτόν τον τρόπο,ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ, επί δέκα χρόνια, κατάφερνε να έχει διπλή ζωή χωρίς να τον πάρει είδηση κανένας. Και αυτό θα συνεχιζόταν, ποιος ξέρει για πόσο ακόμη, αν η δεύτερη «σύζυγος» δεν αποφάσιζε να πάρει διαζύγιο.

Στην Αθήνα και οι δύο οικογένειες

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, η οικογένεια του καρδιολόγου εσφαλμένα είχε ειπωθεί ότι διέμενε στην Κρήτη. Έμενε και μένει στα νότια προάστια. Μάλιστα η σύζυγός του είναι και αυτή γιατρός και έχουν μαζί δύο κορίτσια.

Με τη δεύτερη γυναίκα του έμεναν στα βορειανατολικά προάστια.

Η σχέση του με τη νεαρή ερωμένη του, η οποία είναι κι εκείνη γιατρός σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, χρονολογείται από το 2008.

Φυσικά, ο γιατρός απέκρυψε από την ερωμένη του ότι ήταν παντρεμένος με δυο παιδιά. Αρκέστηκε να της πει μόνο ότι ήταν παντρεμένος ξανά αλλά είχε χωρίσει γιατί δεν περνούσε καλά. Να σημειωθεί ότι ο γιατρός ήταν δύο φορές παντρεμένος (και μία fake). Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε έναν γιο 27 ετών σήμερα και στη συνέχεια παντρεύτηκε ξανά και απέκτησε δύο κόρες.

Με τη δεύτερη γυναίκα του δεν θέλησε ποτέ να χωρίσει παρά το γεγονός ότι πριν 10 χρόνια ερωτεύτηκε σφοδρά την γυναίκα που κατέληξε τελικά να εξαπατά με τον πραγματικά απίστευτο τρόπο του.

Σε… μυστική αποστολή

Πώς όμως κατάφερε να βολέψει δυο παράλληλες ζωές σε μία επί 10 χρόνια;

Με τη βοήθεια της απίθανης ιστορίας που σκαρφίστηκε και προέβαλλε τόσο στην νόμιμη σύζυγό του όσο και στην ερωμένη του: Ότι ήταν πράκτορας της ΕΥΠ. Ήταν το… όπλο του να εξαφανίζεται από προσώπου γης όποτε και για όσο ήθελε. Από τη μια ή την άλλη σύζυγό του. «Σήμερα δεν θα κοιμηθώ σπίτι γιατί με κάλεσαν σε μυστική αποστολή», ήταν η συνήθης δικαιολογία του. Φυσικά, όταν χρειαζόταν επικαλούνταν και φόρτο εργασίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το επαγγελματικό του περιβάλλον, ο καρδιολόγος φέρεται να οπλοφορούσε, ενώ αρκετοί τον είχαν δει να έχει πάνω του όπλο, χωρίς όμως να είναι σίγουροι αν ήταν ψεύτικο ή αληθινό. Μάλιστα ο ίδιος, ως «πράκτορας» που ήταν, έλεγε ότι διέθετε σύστημα που καταγράφει συνομιλίες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας ακόμη και στον χώρο εργασίας του. «Έβγαζε το όπλο και το ακουμπούσε στο τραπέζι των συνεδριάσεων», υποστηρίζουν μιλώντας στο Πρώτο Θέμα συνάδελφοί του.

Το πανούργο σχέδιό του δούλευε μια χαρά, τα χρόνια όμως περνούσαν και η σύντροφός του κάποια στιγμή άρχισε να του ζητά να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

Είχαν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τότε που ξεκίνησαν να βγαίνουν.

Ο γιατρός βλέποντας ότι τα περιθώρια στένευαν έθεσε σε ετοιμότητα το plan b. Της υποσχέθηκε λοιπόν ότι θα την παντρευτεί, με κουμπάρο έναν φίλο του καρδιολόγο από τη Χαλκίδα. Γι’ αυτό και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Χαλκίδας πριν από τέσσερα καλοκαίρια.

Ο…γάμος

Συγκεκριμένα, ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2014, επί δημαρχίας Θανάση Ζεμπίλη, σε αίθουσα του δημαρχείου. Υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται το ζευγάρι και οι κουμπάροι τους, που είναι γνωστοί Χαλκιδαίοι. Πουθενά όμως δεν φαίνεται κάποιος άνθρωπος του δήμου, ούτε φυσικά εκείνος που τέλεσε τον γάμο. Μάλιστα, η νύφη εξεπλάγη όταν μπήκε στην αίθουσα του δημαρχείου, διότι απλούστατα από τη διακόσμησή της και μόνο καταλάβαινες ότι εκεί δεν τελούνταν γάμοι. «Καλά, παιδιά, πού με φέρατε να παντρευτώ;» είπε στον σύζυγο και τον κουμπάρο φίλο του.

Με τη δικαιολογία ότι ήταν και γιατρός και πράκτορας, ο καρδιολόγος κατάφερε να ξεπεράσει και έναν ακόμη σκόπελο αυτό της κοινής φορολογικής δήλωσης που θα έπρεπε να κάνει με την ερωμένη-σύζυγο. Της είπε ότι επειδή ήταν πράκτορας δεν έπρεπε να εμφανίζεται ως παντρεμένος στην Εφορία και τελείωσε η ιστορία.

Η αποκάλυψη

Όπως φαίνεται αν δεν κατέληγε στο χωρισμό με την ερωμένη-σύζυγο το πανούργο σχέδιο του γιατρού θα αργούσε πολύ καιρό να αποκαλυφθεί. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν περνούσε καλά το τελευταίο διάστημα και η ερωμένη-σύζυγος αποφάσισε να χωρίσει. Μαζεύοντας τα χαρτιά για το διαζύγιο από το δήμο Χαλκίδας αντιλήφθηκε την απάτη.

Παίρνοντας στα χέρια τους οι υπάλληλοι του Δήμου το έγγραφο του γάμου, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς αυτό έδειχνε να έχει πλαστογραφηθεί.

Ο Δήμος Χαλκιδαίων έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος άνοιξε το δημαρχείο τη συγκεκριμένη μέρα, ποιος έκανε την πλαστογραφία και ποιοι ήταν εκείνοι που έστησαν την απίστευτη κομπίνα. Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία έχουν ήδη σταλεί στο Τμήμα Ασφάλειας στη Χαλκίδα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πάντως, από το περιβάλλον του γιατρού διαρρέεται ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα και στόχο έχουν να πλήξουν τον ίδιο προσωπικά, γι’ αυτό και καταφεύγει στη Δικαιοσύνη. Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Προτεινόμενα για εσάς