Ελεύθερη η 19χρονη Μήδεια

Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας με διάταξη του ανακριτή η 19χρονη η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και μετά με τη βοήθεια της μητέρας της το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη.

Μετά την απόφαση της αποφυλάκισης, ο συνήγορος της 19χρονης Σπύρος Δημητρίου δήλωσε : «Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που αποφάσισε με ψυχραιμία και δίνει στην κοπέλα μία ευκαιρία για τη ζωή της»

Υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν

Η 19χρονη όταν η αστυνομία την εντόπισε, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος μέχρι τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Γέννησε το παιδί στην μπανιέρα του σπιτιού της, εκείνο θήλασε και μετά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εμφάνισε αιμορραγία. Στην προσπάθειά της να την σταματήσει, του έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα, ενώ τύλιξε γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί για να το κάνει να αντιδράσει.

Υποστήριξε επίσης ότι έβλεπε αυτό το μωρό σαν απειλή και αισθανόταν ότι έπρεπε να το εξαφανίσει. Η μητέρα της από την άλλη κατάθεσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την ώρα του τοκετού και πως πήρε το μωρό από την κόρη της και το πέταξε στα σκουπίδια.