Έγκλημα στην Βούλα: Το σκοτεινό παρελθόν του...VIP «Αυστραλού»

Το πληρωμένο “πιστόλι” που παραφύλαγε στο σκοτάδι, πλησίασε από τη δεξιά πλευρά, στο παράθυρο του συνοδηγού και πριν ο γεροδεμένος επιχειρηματίας με το προσωνύμιο «Αυστραλός» που καθόταν στο τιμόνι, καταφέρει να αντιδράσει, πιέζει τέσσερις φορές τη σκανδάλη από το εννιάρι όπλο. Οι σφαίρες που καρφώνονται στο θώρακα του «παίρνουν» ακαριαία τη ζωή.

Η χθεσινή ήταν η πιο σημαντική ημέρα για τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό  επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που έπεσε νεκρός λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Το θύμα μόλις είχε βγει από το σπίτι του,  για να πάει στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης,  όμως δεν πρόλαβε.

Για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρονου, αποτελεί έναν προκλητικά μυστηριώδη γρίφο που, όπως χαρακτηριστικά λένε, θα πάρει καιρό για να λυθεί.
Από τον γάμο του «Αυστραλού» με την καλλονή Βικτώρια. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν με καλεσμένους πολλούς celebrities και επιχειρηματίες, το 2016 στο εκκλησάκι του Santa Marina στη Μύκονο
Γιατί ο άνδρας, σύζυγος γνωστού μοντέλου με συμμετοχή σε fashion reality, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών φέρεται να είχε ένα σκοτεινό παρελθόν στην Αυστραλία που τον ακολούθησε μέχρι την Αθήνα…  
Όταν οι αστυνομικοί «χτύπησαν» τα στοιχεία του Smart μέσα στο οποίο κείτονταν νεκρός και βουτηγμένος σε λίμνη αίματος ο 46χρονos, διαπίστωσαν πως είχαν να κάνουν με έναν παλιό γνώριμο των διεθνών αρχών.

Πληροφορίες λένε ότι ο επιχειρηματίας με καταγωγή απο τη χώρα των καγκουρό, φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, να του έχουν «χρεώσει» περίεργες απόπειρες δολοφονίας το 2009 αλλά και συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο.

Άγριος καυγάς

Μάλιστα με αυτές τις κινηματογραφικού τύπου ιστορίες είχαν ασχοληθεί επανειλημμένως τα αυστραλιανά ΜΜΕ. Το 2010 η Daily Telegraph κάνει εκτενή αναφορά και σε ένα άγριο επεισόδιο στα VIP τραπέζια του club Paradise στη Μύκονο όπου σε event του dj Eric Morillo ο «Αυστραλός» και ένας παλιός Λιβανέζος συνέταιρος του έπαιξαν άγριο ξημέρωμα μπουνιές, σηκώνοντας το μαγαζί στο πόδι.

Λάτρης της χλιδής, της Μυκόνου και των εντυπωσιακων γυναικών, ο 46χρονος, φιγουράρει πριν τρία χρόνια στις στήλες των lifestyle περιοδικών που φιλοξενούν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομέρειες από τον γάμο του στο νησί των ανέμων. Τις εντυπώσεις κλέβει η αγαπημένη του, μια νεαρή ψηλή γυναίκα, με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ουκρανή που μπήκε από μικρή ηλικία στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς, κατακτώντας τον ένα μετά τον άλλο τους τίτλους σε καλλιστεία και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως Miss παγκόσμιος τουρισμός 2003 και Miss Top Model International 2003. 
Με τη συγκεκριμένη, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί σε fashion reality και αποτελεί φαβορί, απέκτησε δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ενώ η ίδια είχε εκφράσει πρόσφατα την επιθυμία να μεγαλώσουν την οικογένεια τους.

«Φρούριο»

Η πολυτελής κατοικία της οδού Τροίας θύμιζε φρούριο, ενώ ο 46χρονος χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ένα Smart, ένα θηριώδες λευκό SUV και κάποιες φορές μηχανές.

Αν και οι πληροφορίες λένε ότι ήταν ανθρωπος που του άρεσαν τα επιχειρηματικά ρίσκα, τα τελευταία χρόνια είχε ρίξει το βάρος στον τομέα των εταιρειών παροχής ασφαλείας και καθαριότητας. Mαλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σε μία από αυτές μερίδιο είχε γνωστός πολιτικός, ενώ η νέα επιχείρηση με έδρα τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, θα έκανε εγκαίνια χθες το βράδυ…

Το κίνητρο και οι καταθέσεις 

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έχουν ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο της εκτέλεσης ήταν «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια, ενώ μέσα από το υλικό καμερών από σπίτια της περιοχής αλλά και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο διαφυγής τους. Παράλληλα μέσα από καταθέσεις της συζύγου, η οποία μετέβη αργά χθες το βράδυ στην Ασφάλεια και των ατόμων του στενού περιβάλλοντος του, προσπαθούν να μάθουν αν ο 46χρονος είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές, αν δεχόταν απειλές και αν φοβόταν κάτι, έτσι ώστε να βρούν το κίνητρο που θα τους δείξει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα.

με πληροφορίες από το Protothema.gr