Η μεγάλη γκάφα: Ήταν σίγουρη ότι στη βιντεοκλήση μίλαγε με τον Τομ Χανκς. Του κατέθεσε και 20.000 ευρώ!

Παρουσιάζεται ως Τομ Χανκς. Ξεκινά να μιλάει σε βιντεοκλήση με την PR manager και πρέσβειρα του νεοσύστατου Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στον τομέα της μόδας Αντα Ηλιοπούλου.

Θέμα, οι τελευταίες λεπτομέρειες της εμφάνισής του «υποτιθέμενου» Χανκς την Κυριακή 7 Οκτωβρίου σε αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Ζητάει 60.000 δολάρια αμοιβή, 20.000 δολάρια προκαταβολή, φιλοξενία για επτά ημέρες σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου και τέσσερις αστυνομικούς να τον φυλάνε επί 24ώρου βάσεως γιατί «φοβάμαι μη με σκοτώσουν»!

Eυπιστία ή ενθουσιώδης υπεραισιοδοξία; Οπως και να έχει, μάλλον αφέλεια σε σχέση με την απίστευτη κομπίνα που έστησαν επιτήδειοι στο όνομα του διάσημου ηθοποιού. Ηδη νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

O ένας εκ των τεσσάρων τραπεζικών λογαριασμών που έστειλε αυτοπροσώπως ο φερόμενος ως Τομ Χανκς ώστε να έρθει ο τελευταίος στην Ελλάδα φαίνεται να αντιστοιχεί σε αραβικό όνομα.

Ούτε μιας στιγμής αμφιβολία

Η κ. Ηλιοπούλου, δεν αμφέβαλλε ούτε λεπτό για το πρόσωπο που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού της τηλεφώνου. Θεωρεί ότι πρόκειται όντως για τον γνωστό Τομ Χανκς.

Μέσα στον ενθουσιασμό της, καθώς πιστεύει ότι συνομιλεί ζωντανά με τον φιλέλληνα αστέρα του Χόλιγουντ, πιάνει το στιλό και σημειώνει με προσοχή ένα προς ένα τα αιτήματά του εν αγνοία της κάλπικου ηθοποιού.

Εκείνος, με τον αέρα κινηματογραφικού αστέρα και καθώς βλέπει ότι γίνεται ολοένα πιο πιστευτός στη συνομιλήτριά του, δεν διστάζει να της ζητήσει ραντεβού με τους πιο γνωστούς Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τους χρειάζεται, της λέει, για να τον στηρίξουν οικονομικά στο ίδρυμα που θέλει να στήσει μέσω της Tom Hanks Management.

Βασικός, δήθεν, σκοπός του η παροχή οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι.

Της δηλώνει ακόμη συντετριμμένος απ’ όσα έμαθε και είδε από την τηλεόραση. Εκείνη πείθεται για τις αγνές προθέσεις του και ενεργοποιεί τις επαφές της. Καταφέρνει μάλιστα να του κλείσει ραντεβού με τη σύζυγο κορυφαίου επιχειρηματία της χώρας.

Την ίδια σχεδόν στιγμή καταθέτει 20.000 ευρώ στους τέσσερις λογαριασμούς που της υποδεικνύει ο «Τομ Χανκς» ή τέλος πάντων το… ολόγραμμά του.

Η ομοιότητά τους, όπως λέει η κυρία Ηλιοπούλου, είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Πόσο μάλλον η υποκριτική δεινότητα του fake Tom. Και μετά ήρθε το σοκ.

Η διάψευση-σοκ

Η ανάρτηση του αληθινού Τομ Χανκς και της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον στο Twitter είναι σαφής, ρητή και αποφασιστική.

Διαψεύδουν κατηγορηματικά την εμφάνισή τους στην υποτιθέμενη εκδήλωση, τονίζοντας ότι ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με τους Ελληνες διοργανωτές και πως δεν εκπροσωπούνται από την Tom Hanks Management ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος φορέας.

Προσθέτουν μάλλον ενοχλημένοι ότι ο ίδιος o Τομ Χανκς δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο για να παραβρεθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα. Ενημερώνει μάλιστα, ως έντιμος άνθρωπος, με σειρά αναρτήσεων τους φίλους του στην Ελλάδα ότι πρόκειται για ψευδή δημοσιεύματα.

«Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα, κάτι που δεν είναι, ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια. Εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου», γράφει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Προσέξτε να μη σας εξαπατήσουν»…

Η απόλυτη καταγγελία της πλαστογραφίας και της απάτης πέφτει σαν βόμβα σε διάφορους κοσμικούς κύκλους. Βλέπετε, τη στιγμή που κορυφαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και του θεάματος στέκονταν μπροστά από την γκαρνταρόμπα τους προβληματισμένοι για το τι θα επιλέξουν να φορέσουν στη μεγάλη εκδήλωση στο Ιδρυμα Νιάρχος με κεντρικό ομιλητή τον Τομ Χανκς, εκείνος έβγαινε στο Twitter δηλώνοντας ότι έπεσαν θύματα διαδικτυακής αγυρτείας από μαϊμού-περσόνα που σφετερίζεται το όνομά του.