«Να θυμώσω με τον Θεό; Με τους ανθρώπους; Δεν ξέρω...». Ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και μωρό στο Μάτι μιλάει για πρώτη φορά

Συγκλονίζει η ιστορία του πυροσβέστη Αντρέα Δημητρίου, ενός ακόμη «θύματος» της πολύνεκρης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

Μιλώντας σε ρεπορτάζ του δικτύου ABCnews της Αυστραλίας, ο κ. Δημητρίου περιγράφει πως σε μερικά λεπτά έχασε τη γυναίκα του αλλά και το έξι μηνών παιδί του από τη φονική πυρκαγιά, ενώ ο ίδιος την ίδια ώρα έδινε μάχη με τις φλόγες.

Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η σύζυγός του, Μαργαρίτα, έμεινε σε κώμα για 12 μέρες προτού φύγει από τη ζωή.

«Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα» δηλώνει ο πυροσβέστης.

Έχοντας ενημερωθεί για την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του η οποία τον ενημέρωσε πως κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα. Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου. Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;» τονίζει ο άτυχος πυροσβέστης.

Δείτε το ρεπορτάζ του  Αυστραλιανού ABCnews, όπου ανάμεσα σε άλλους,μίλησε και ο τραγικός πυροσβέστης