Έκκληση για στήριξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης - Χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε κτίριο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Η φωτιά, που έλαβε σύντομα τεράστιες διαστάσεις, τέθηκε υπό έλεγχο λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι.

Οι 69 φοιτητές που διέμεναν στις φοιτητικές εστίες έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο Γυμναστήριο των Βουτών, όπου τους παρέχεται κάθε είδους βοήθεια, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ειδικοί ψυχολόγοι.

O υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θα ανακοινώσει αύριο από το Ηράκλειο όπου και θα μεταβεί, μέτρα βοήθειας για τη στέγαση και την αποκατάσταση των φοιτητών που επλήγησαν από τη φωτιά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φοιτητικού Κέντρου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για τα παρακάτω είδη, σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτσες, πετσέτες. Μπορείτε να τα φέρετε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις Βούτες. Εκεί θα φιλοξενηθούν προσωρινά τα παιδιά από τις φοιτητικές εστίες.

 

Διαβάστε για το το χρονικό της πυρκαγιάς στον ακόλουθο σύνδεσμο: “Μαύρη” Κυριακή για το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Κάηκε ολοσχερώς η φοιτητική εστία [Εικόνες & Βίντεο]