Νέο βίντεο: Τι συνέβη αμέσως μετά την απόπειρα ληστείας -Απειλητικά συνθήματα κατά του δικηγόρου του κοσμηματοπώλη

Απειλητικά μηνύματα έγραψαν τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία του δικηγόρου υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη που αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για το θάνατο του 33χρονου που αποπειράθηκε να ληστέψει την επιχείρηση του πελάτη του στην οδό Γλάδστωνος, στην περιοχή της Ομόνοιας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Εντωμεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε και νέο βίντεο όπου καταγράφει τι συνέβη αμέσως μετά την πρώτη επίθεση κατά του επίδοξου ληστή (Δείτε το παρακάτω)

Για τα απειλητικά μυνήματα που γράφτηκαν στους τοίχους της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο το, ο δικηγόρος Χάρης Αναγνώστου, σε ανακοίνωσή του τόνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση στα γραφεία του από τους γείτονες του προσθέτοντας ότι αδυνατεί να κατανόηση τη λογική όσων τα έγραψαν που εναντιώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους.«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από κατοίκους της πολυκατοικίας όπου διατηρώ το γραφείο μου ότι χθες το βράδυ κάποια στιγμή άγνωστοι έγραψαν με σπρέι στα μάρμαρα της εισόδου ένα απειλητικό μήνυμα. Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον οποίο εκπροσωπώ αποτελεί για κάποιους ενόχληση, εκ δηλούμενη μάλιστα με μεθόδους παράνομες και καταδικαστέες» τονίζει.

Ειδικότερα, οι άγνωστοι έγραψαν από τη μια πλευρά της εισόδου της πολυκατοικίας τη λέξη «κωλόπαιδο» και από κάτω «Ζακ 22/09» ενώ από την άλλη έγραψαν το απειλητικό μήνυμα «Χάρη την πάτησες».

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και φίλους του 33χρονου Ζαχαρία Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο που προσπάθησε να κλέψει ενώ κάποιοι έγραψαν και συνθήματα στα ρολά και στην είσοδο του καταστήματος.

Οι άγνωστοι έγραψαν συγκεκριμένα την λέξη «δολοφόνε» ενώ πάνω στα ρολά έγραψαν «Zackie είμαστε περήφανοι για πάντα» και «Φέρμα στα μαγαζιά, λευτεριά στα αδέρφια μας» καθώς και το μήνυμα «Να σκοτώσουμε τα στίγματα, Αγάπη-Παιδεία-Αλληλεγγύη-Αγάπη».
 α

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο άτυχος άνδρας εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας στο χέρι του ένα μαχαίρι. Ο ιδιοκτήτης εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο κατάστημα, ωστόσο ο δράστης φέρεται να εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του καταστήματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο δράστης διακομίστηκε νεκρός με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

To βίντεο – ντοκουμέντο στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα βίντεο που προκαλεί σοκ, και το οποίο ξεδιπλώνει λεπτό προς λεπτό το χρονικό της ληστρικής επίθεσης εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να  διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο εγκλωβισμένος δράστης ,στην προσπάθειά του να βγει έξω από το κατάστημα, αρπάζει έναν πυροσβεστήρα για να σπάσει τη γυάλινη είσοδο, χτυπώντας το κεφάλι του στην τζαμαρία. Βγαίνοντας, δέχεται τις επιθέσεις του κοσμηματοπώλη και ενός φίλου του. Λίγες ώρες μετά θα αφήσει τη τελευταία του πνοή.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το “Πρώτο Θέμα”

Αργότερα δόθηκε στην δημοσιότητα και βίντεο που δείχνει τι ακριβώς ακολούθησε αμέσως μετά την απόπειρα ληστείας. Δείτε το παρακάτω

 

Η σύλληψη του κοσμηματοπώλη

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου προχώρησε η αστυνομία το Σάββατο, μετά τον θάνατο του ληστή.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) και της θανατηφόρας βλάβης (κακούργημα, όταν η βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο). Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αναζητούν και τον δεύτερο άνδρα που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον επίδοξο ληστή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ανοιχτό – μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης του ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου του επίδοξου ληστή – το ενδεχόμενο αλλαγής του κατηγορητηρίου.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, στις 10:30. Μέχρι τότε ο κοσμηματοπώλης θα παραμείνει κρατούμενος στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στην Κυψέλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική θα είναι η νεκροψία- νεκροτομή, που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του 33χρονου Ζαχαρία Κωστόπουλου.

 

Με πληροφορίες από το “Πρώτο Θέμα”