Έχασε την μάχη με την ζωή η νεαρή σύζυγος του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν

«Πάγωσε» η μετακινησή του, εν είδει ποινής, στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας

Η γνωστοποίηση του ανθρώπινου δράματος που βιώνει ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε χρέη σκοπού στην πρεσβεία του Ιράν την ώρα της επίθεσης από το Ρουβίκωνα, την  περασμένη Δευτέρα, ανάγκασε τον τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να πάρει πίσω την ποινή που του είχε επιβάλλει.Ο αστυνομικός είχε μετακινηθεί  στις πεζές περιπολείες στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποιείται για ό,τι συνέβη τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου.

Μετά την ανακοίνωση του σωματείου ειδικών φρουρών με την οποία έγινε γνωστό ότι η 37χρονη γυναίκα του αστυνομικού έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ  πήρε πίσω την διαταγή που είχε δώσει

Ερωτηματικά για τα  κριτήρια

Παρά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, όμως, παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το κριτήριο βάσει του οποίου επιλέχθηκε για υπηρεσία ο συγκεκριμένος φρουρός την ημέρα εκείνη χωρίς να λάβει υπ’όψιν το προσωπικό δράμα που αντιμετώπιζε.

Η ανακοίνωση των ειδικών φρουρών που προκάλεσε την ακύρωση της μετακίνησης του συναδέλφου τους έχει ως εξής:

«Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ !

Αναφερόμαστε στον “πρωταγωνιστή” της “επιδρομής “στην Πρεσβεία του Ιράν του οποίου το μεγαλείο της ψυχής του, αδιαφόρησε για τις “σειρήνες’ των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα “αργύρια” της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς , έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης.

Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, ΕΚΤΟΣ από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν , ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν !

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες , την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμών ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης .

Εμείς ζητούμε ταπεινά ΣΥΓΝΏΜΗ από τον Συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του !»