Μαρτυρία-σοκ: Έχασα τον σύζυγό μου γιατί έκλεισαν τη Μαραθώνος και έστελναν τα αυτοκίνητα στο Μάτι

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν συγγενείς και φίλους στις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Αυτή τη φορά σοκάρει η περιγραφή της Πολύμνιας Κοσσόρα, η οποία έχασε τον σύζυγό της στο Μάτι.

Μιλώντας στο Epsilon είπε ότι ο άνδρας της, Νίκος Κοσσόρας, επέστρεφε από το αεροδρόμιο και εγκλωβίστηκε στο Μάτι, όταν έκλεισε η λεωφόρος Μαραθώνος. Κάτι, που κατά την ίδια ήταν μοιραίο λάθος.

Όπως είπε, επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον σύζυγό της στις 18:17. Εκείνος την ενημέρωσε ότι μόλις είχε βγει από τη Μαραθώνος στην οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα. Ακολούθησε την πορεία μέσω Φλέμινγκ και Δημοκρατίας προς το Μάτι. Εκεί εγκλωβίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες.

Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Ειρήνης και αναζητώντας μια διέξοδο προς τη θάλασσα κινήθηκε προς το οικόπεδο της φρίκης, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι.

“Ήταν 68 χρονών, δεν είχε προβλήματα υγείας, ήταν καλός κολυμβητής παρόλα αυτά λίγο πριν το πορτάκι, αυτή την έξοδο, εκεί βρήκαμε το κινητό του τηλέφωνο και το κλειδί του αυτοκινήτου. Αυτά τα κράταγε στο χέρι. Βγήκε από το αυτοκινήτου, κρατούσε το κλειδί στο χέρι, είχε προχωρήσει μέσα στο οικόπεδο, πρέπει να είχε φτάσει πολύ κοντά στην έξοδο. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η τύχη του” είπε.

Όπως σημείωσε, εφόσον έκλεισε στη διασταύρωση της Ραφήνας η Μαραθώνος, είτε ενεργητικά είτε παθητικά εξετράπη η κυκλοφορία μέσα από τη Ραφήνα.

“Πιστεύω δεν έγινε σχεδιασμός και ήταν μια παράλογη απόφαση της τελευταίας στιγμής”, υπογράμμισε. “Μας βασανίζει το γιατί και το ποιος. ‘Ότι πήγε σε αυτό τον θανάσιμο δρόμο στο Μάτι, σίγουρα πρόκειται για μια εκτροπή που είτε ήταν σχεδιασμένη είτε ήταν μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, οδηγήθηκαν τα αυτοκίνητα προς τα εκεί. Έφτασε παθητικά, οδηγήθηκε να κινηθεί προς τα εκεί. Γιατί κλείνεις τον έναν δρόμο και δεν κλείνεις και τον άλλον; Αυτός ο άλλος οδηγεί στη φωτιά” συμπλήρωσε, ενώ ζήτησε να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες.

Δείτε το βίντεο: