Ο Ψινάκης ακύρωσε παράσταση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων - Οργισμένη αντίδραση από Κραουνάκη

Την ακύρωση της παράστασης «Αντιγόνη του Σοφοκλή», τα έσοδα της οποία θα δίνονταν για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων, αποφάσισε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση δημοτών, χρηστών του διαδικτύου και καλλιτεχνών.

Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 2/8 και θα πραγματοποιούταν στην Νέα Μάκρη, η οποία ανήκει διοικητικά στο Δήμο Μαραθώνα.

Η ανακοίνωση των συντελεστών έχει ως εξής:

 

—ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ—

Σήμερα 2/8/2018, ημέρα Πέμπτη, η παράσταση «Αντιγόνη του Σοφοκλή» που θα λάμβανε χώρα στη Νέα Μάκρη και που όλα της τα έσοδα θα δίνονταν προς ενίσχυση των πυροπαθών, ακυρώνεται κατόπιν απόφασης του δημάρχου κυρίου Ψινάκη, με αιτιολογία το πένθος.

 

Η απόφαση του Ηλία Ψινάκη οδήγησε τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κρανουνάκη να προβεί στην ακόλουθη ανάρτηση, καταγγέλλοντας πως ο δήμαρχος Μαραθώνα δεν του απάντησε ποτέ στο τηλέφωνο και καταλήγοντας με την φράση «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία».

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη:

«Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της “Αντιγόνης” στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί. Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης… Λόγω πένθους είπε… Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε… Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”».

Προτεινόμενα για εσάς