Παγκοσμίου φήμης πλαστικός χειρουργός από την Αυστραλία έρχεται στην Αθήνα για τη θεραπεία των θυμάτων

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο παγκοσμίου φήμης πλαστικός χειρουργός Τζον Γκρίνγουντ από την Αυστραλία με δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να περιθάλψει τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής.

Ο Δρ. Γκρίνγουντ θα εφαρμόσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό δέρμα που λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν.

Ο γιατρός αναμένεται να αρχίσει το έργο του την προσεχή Κυριακή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου θα κάνει χρήση του τεχνητού δέρματος “NovoSorb” της εταιρείας “Polynovo”, το οποίο αφήνει ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Aυστραλός πλαστικός χειρουργός είναι διευθυντής της Μονάδας Εγκαυμάτων Ενηλίκων στο Royal Adelaide Hospital της Αδελαΐδας και το 2016 τιμήθηκε για τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιεί στην θεραπεία εγκαυμάτων.

Πρόκειται για έναν άκρως ευαισθητοποιημένο γιατρό που βλέπει το επάγγελμά του έτσι όπως πρέπει, ως λειτούργημα δηλαδή, χαρίζοντας απλόχερα χαρά και ελπίδα. Στο παρελθόν είχε προσφέρει τη βοήθειά του στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.