Παροχή δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις φωτιές

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και συμβουλευτικής σε παιδιά και οικογένειες – θύματα των πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική προσφέρει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Η ανεξάρτητη οργάνωση που εργάζεται από το 1996 για την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια (προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως εκ των οποίων στα 10.000 σε  συστηματική βάση) συγκινεί με αυτήν την πρωτοβουλία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» , στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ακολουθεί:

 

Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τον τραυματισμό ή την απώλεια αγαπημένων προσώπων, σπιτιών και υπαρχόντων, όπως και εκείνους που βίωσαν το σοκ χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες.  Η κατάσταση αυτή απαιτεί τόσο την φροντίδα για την υλική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών όσο και την ψυχική υποστήριξη από τον κύκλο των οικείων ή και από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί  παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και συμβουλευτικής σε παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη λόγω των τελευταίων γεγονότων.
Συγκεκριμένα, για ψυχολογική υποστήριξη επικοινωνήστε με:

-Την Συμβουλευτική Γραμμή του Μαζί για το Παιδί στο τηλέφωνο 115 25, Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00-21.00 για παροχή ψυχολογικής στήριξης μέσω τηλεφώνου ή online σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Παράλληλα, ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι  διαθέσιμοι να υποδεχτούν δια ζώσης  και να ακούσουν γονείς και παιδιά που βίωσαν από κοντά ή πιο μακριά το σοκ των πυρκαγιών και θέλουν να μιλήσουν ή να αναζητήσουν ψυχική υποστήριξη.

-Την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης της «Μέριμνας» για γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που είτε στηρίζουν παιδιά που έχουν χάσει συγγενείς ή φίλους τους, είτε οικογένειες που θρηνούν την απώλεια παιδιού.

Συγκεκριμένα:

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης, τηλέφωνο  210 64 63 622, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 16:00

Παρέχει δια ζώσης Ψυχολογική Στήριξη στις οικογένειες με παιδιά ή εφήβους, που έχασαν αγαπημένο τους άτομο, κατόπιν ραντεβού ( στο 210 64 63 622), στα γραφεία της «Μέριμνας», Παπανικολή 2Α Χαλάνδρι.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς