Στους 84 οι νεκροί απ' τον πύρινο όλεθρο στην Ανατολική Αττική - Εντοπίστηκε σορός στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι

Άλλη μία σωρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει έτσι στους 84.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο ανέρχεται πλέον στους 27.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και υπήρξε σύγχυση για τον αριθμό των νέων θυμάτων, καθώς γινόταν λόγος για δύο άτομα μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού της σωρού.

Οδύνη για τους νεκρούς 

Σήμερα το μεσημέρι κατέληξε ένας 73χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν να ερευνούν κάθε σπίτι διεξοδικά, προκειμένου να εντοπίσουν συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να διαφύγουν από τη φονική πυρκαγιά.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Την ίδια ώρα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Από το βράδυ της Δευτέρας έχει στηθεί στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί στο Κόκκινο Λιμανάκι το κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής. Από εκεί, ο υπαρχηγός Υποστήριξης του σώματος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης, συντονίζει τα μεικτά κλιμάκια πυροσβεστών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που «χτενίζουν» τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές σε αναζήτηση νεκρών και αγνοουμένων.

Στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη. Στο Παίδων νοσηλεύονται ακόμα τέσσερα παιδιά.

Έγιναν οι πρώτες 30 ταυτοποιήσεις θυμάτων

Στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έχει ξεκινήσει από χθες Τετάρτη η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.

Οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ. σήμερα και αύριο Παρασκευή στο Εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 30 θύματα της τραγωδίας.

Οι εκτιμήσεις των Δήμων για τις κατοικίες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας περίπου 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ 2.000 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς το Μάτι κάηκε κατά 98%και το Κόκκινο Λιμανάκι κατά 50%.