Σοκάρει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου της φρίκης: «Υπήρχε πόρτα για την παραλία και δεν την είδαν»

Σοκάρουν οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του τραγικού οικοπέδου στο Μάτι, αυτό στην άκρη του γκρεμού, όπου έγινε ο τάφος για 26 απελπισμένους κατοίκους της περιοχής. Οι άνθρωποι έψαχναν δρόμο διαφυγής από τις φλόγες, εγκλωβίστηκαν στο αδιέξοδο πάνω από το γκρεμό, κυκλώθηκαν από τη φωτιά και κάηκαν.

Ο ιδιοκτήτης του μοιραίου κος Φράγκος, μιλώντας στο Realfm, είπε ότι υπήρχε πρόσβαση στην παραλία από το δικό του οικόπεδο, μια πόρτα με σκάλα που οδηγεί στη θάλασσα αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν την είδε.

«Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση. Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε», πρόσθεσε ο κος Φράγκος.

Αποτέλεσμα εικόνας για οικοπεδο Ματι

Σοκαριστική όμως είναι και η μαρτυρία του Κίμωνα Ποταμιάνου, στον οποίο ανήκει το διπλανό οικόπεδο: «Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στην παραλία εκτός από σπίτι του κ. Φράγκου. Ήταν φρίκη. Άκουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται και λέω κάποιος να μου κλείσει τα αυτιά. Τα περισσότερα σπίτια έχουν πρόσβαση στην παραλία αλλά είναι κλειστές οι μάντρες», σημείωσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς