Λήστεψαν τον Σταμάτη Σπανουδάκη - "Δεν ισχύουν τα χρήματα που γράφτηκαν" δηλώνει ο συνθέτης

Στιγμές τρόμου έζησαν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του Ντόρη, μέσα στο σπίτι τους στο Κορωπί πριν λίγες μέρες. Ενώ κοιμόντουσαν, κλέφτες διέρρηξαν το σπίτι τους, το έκαναν φύλλο και φτερό, και πήραν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Όπως υποστήριξε η εφημερίδα Espresso, οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από το ζευγάρι. Ανενόχλητοι έψαξαν όλο το σπίτι, στην περιοχή Άνω Καρελλάς στο Κορωπί και πήραν δυο κοσμηματοθήκες γεμάτες χρυσαφικά, οικογενειακά κειμήλια του ζευγαριού και μετρητά ύψους 200.000 ευρώ! Το ζευγάρι διαπίστωσε τι είχε συμβεί το επόμενο πρωί, αφού ξύπνησαν. Τότε είδαν έντρομοι το σπίτι τους άνω κάτω. Κατόπιν κατήγγειλαν την κλοπή στο τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου.

Η διάψευση του συνθέτη

Με ανάρτηση που έκανε ο Σταμάτης Σπανουδάκης επιβεβαιώνει την ληστεία, αλλά διαψεύδει τα ποσά που ακούστηκαν: «Πάντα θα απορώ, με τούς δημοσιογράφους. Που βρήκαν τα υπέρογκα ποσά και τους θησαυρούς; Ναί έγινε ληστεία. Δόξα τώ Θεώ δεν μας αγγίξαν. Πήραν λοιπόν λίγα χρήματα, που είχαμε στο σπίτι και ότι κοσμήματα οικογενειακά και άλλα, είχε η Ντόρη.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό δήλωσα στην αστυνομία. Όλα τα άλλα μυθεύματα. Δεν μίλησα για την ληστεία, ούτε στους φίλους μου, για να μην τους απασχολώ, με τα δικά μου. Και να οι «ερευνητές» δημοσιογράφοι που βρήκαν για άλλη μια φορά, την «αλήθεια». Όλα καλά λοιπόν και συν Θεώ, πάμε παρακάτω».

Σε κατάσταση σοκ ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του

Το ζευγάρι, σε κατάσταση σοκ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξέφρασε στους αστυνομικούς την εκτίμηση πως η διάρρηξη και η κλοπή έγιναν ξημερώματα. Εκείνο το βράδυ, κατέθεσαν, ο Σταμάτης Σπανουδάκης είχε μείνει έως τα ξημερώματα στο στούντιο που διατηρεί στο σπίτι και όταν αποφάσισε να πάει για ύπνο, δεν παρατήρησε τίποτα παράξενο.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σπίτι για να κάνουν έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι πηδώντας το φράχτη και έφτασαν έως τη μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιώντας σκάλα!

Από εκεί, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα, απ’ όπου και πήραν τις κοσμηματοθήκες με τα χρυσαφικά. Κατάφεραν, άγνωστο πως, να βρουν και το σημείο όπου το ζευγάρι κρατούσε τα μετρητά.

Εκείνο που κάνει εντύπωση στην αστυνομία είναι το γεγονός πως οι διαρρήκτες χρειάστηκε να μείνουν αρκετή ώρα στο σπίτι και μάλιστα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στην Ασφάλεια, όπου κατήγγειλε την κλοπή ο Σταμάτης Σπανουδάκης, έγινε αναφορά και σε ένα άλλο περιστατικό κλοπής, και πάλι στο σπίτι του, πριν από τέσσερα χρόνια. Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν αν τα δυο περιστατικά συνδέονται. Αν δηλαδή έχουν γίνει από τα ίδια πρόσωπα.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει όλα τα άτομα που κατά καιρούς έχουν εργαστεί στο σπίτι για λογαριασμό του ζευγαριού και άρα γνώριζαν πως να κινηθούν.