Δις ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλη Σοροπίδη

Σε δις ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η οποία ζήτησε την τιμωρία του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

” Δεν θα προτείνω κανένα ελαφρυντικό. Χάλασε την ζωή του, αλλά και τη ζωή μιας χρήσιμης κοπέλας και τη ζωή μιας οικογένειας. Όταν είσαι κατηγορούμενος το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι η αλήθεια…Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει” ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η οποία όπως είπε από έδρας, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 58χρονου.

Για μια ακόμη φορά ο κατηγορούμενος υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας γνωστό δικηγόρο και ένα ακόμη πρόσωπο με το ψευδώνυμο “Χάρης” λέγοντας πως του ζήτησαν “να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας” την άτυχη εφοριακό.

“Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο”

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της μίλησε για την Δώρα που αντί να χαίρεται τη ζωή ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. ” Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της” είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε “Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει…Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γιαυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο και τους κωδικούς των καρτών της”.

“Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε…τον κατηγορούμενο που ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές” είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας εντόπισε πολλές αντιφάσεις στην εκδοχή που έδωσε ο κατηγορούμενος για την μοιραία ημέρα ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

“Τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι” τόνισε η εισαγγελέας η οποία κατακεραύνωσε το νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο είχε αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος.

“Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις, τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα” ανέφερε.

Η απολογία του Σοροπίδη

Ο 58χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος απλώς τραυμάτισε στο νεκροταφείο την άτυχη κοπέλα.

“Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γύρισε με κοίταξε σηκώθηκε και έφυγε . Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα μου και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι” περιέγραψε.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος : το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία γιατί δεχόταν απειλές για την κόρη του. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε :”Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου,αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί”‘