Σε “κλοιό” πυρκαγιών το Λασίθι - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (Βίντεο)

Σε “κλοιό” πυρκαγιών βρίσκεται ο νομός Λασιθίου κι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε διάφορα μέτωπα.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας. Επί τόπου επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις από αέρος κάνει 1 ελικόπτερο. Κατά την διάρκεια της νύχτας απείλησε και τον οικισμό.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Αχλάδια της Σητείας ήταν σε ύφεση ως αργά το βράδυ αλλά κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, έδωσαν ολονύχτια μεγάλη μάχη για την πυρόσβεση, η οποία συνεχίζεται ως τώρα. Δεκάδες πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του Στρατού με ενίσχυση από τον Δήμο και πολίτες συνδράμουν συνολικά τις προσπάθειες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, με διαρκώς υπαρκτό το φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ εκατοντάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη από υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση, σε χορτολιβαδική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, του νομού Λασιθίου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 02:00. Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.

Πηγή: www.cretapost.gr