Δακρυγόνα και μολότοφ στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα (φωτο&βίντεο)

Επεισόδια δημιουργήθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα.

Ομάδα διαδηλωτών έκανε “ντου” σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στις σκάλες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη πετώντας μολότοφ και μπουκάλια.

 

Τα επεισόδια συνεχίζονται στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η αστυνομία έχει κάνει και χρήση δακρυγόνων. Μάλιστα από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο εκφωνητής να λέει «σας παρακαλώ μην προκαλείτε, όχι, όχι».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκίνησε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία και την Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

 

 

 

 

Επεισόδια στη διαδήλωση για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικρο-επεισόδια έγιναν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια νέας πορείας διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Αριστοτέλους, μέσω της παραλιακής λεωφόρου, με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει «μπλόκο» στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρισκόταν παράλληλη συγκέντρωση αντεξουσιαστών.

Ωστόσο, δημιουργήθηκε ένταση και μικρο-επεισόδια, όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.