"Φυσικά και επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας τα σκυλιά στην παραλία"

Το καλοκαίρι μπήκε και τα καλά και όσοι συμβιώνουν με σκυλιά θέλουν να τα παίρνουν μαζί τους στη θάλασσα ώστε και αυτά να απολαύσουν τη δροσιά του νερού. Εντούτοις συχνά οι φιλόζωοι έρχονται αντιμέτωποι με τις λεκτικές επιθέσεις από άλλους λουόμενους αλλά και τις παράνομες πινακίδες που είναι τοποθετημένες σε πολλές ακτές της χώρας.

Η Βάσω Τάκη που είναι δικηγόρος, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ημαθίας και νομική σύμβουλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μίλησε Στο Κόκκινο και στο «Ζωντανά στον Αέρα» για το τι ισχύει και ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε το σκυλί μας μαζί μας σε μια δημόσια παραλία καθώς είναι δημόσιος χώρος και η παρουσία των ζώων συντροφιάς δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο.

Η κα Τάκη συνοπτικά αναφέρθηκε μιλώντας με την Ελένη Ηλιοπούλου στο νομικό πλαίσιο και στον κανονισμό Λιμένα, που επιτρέπει μεν την παρουσία του ζώου στην παραλία, εντούτοις στις οργανωμένες και πολυσύχναστες ακτές αν κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε τον σκύλο από τη θάλασσα.

Συνεπώς αν θέλετε να δροσιστεί ο σκύλος σας επιλέγεται μια λιγότερο πολυσύχναστη παραλία και μείνετε μακριά από «παράξενους» που ως αιτία των μολυσμένων ακτών θεωρούν τα σκυλιά και όχι τον άνθρωπο, ο οποίος έχει καταστρέψει σχεδόν τα πάντα με τις παρεμβάσεις, τα απορρίμματα, και τα λύματα.