Στους ρυθμούς του Athens Pride σήμερα η Αθήνα

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί και φέτος  το Athens Pride, το φεστιβάλ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 είναι «Παρούσα».

Στη σκηνή θα ανέβουν η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα, ενώ οι Drag Act και οι Rainbow Dancers αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με τις μαγευτικές τους χορογραφίες.

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, το κοινοβούλιου θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Χορηγοί στο φετινό φεστιβάλ θα είναι επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι Πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, και σημαντικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στην εκδήλωση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter, έστειλε το μήνυμα ότι «η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας».

Όπως αναφέρει το σποτ που συνοδεύει την ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει παρούσα, στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας προόδου, μίας κοινωνίας αλληλεγγύης, μίας κοινωνίας αξιοπρέπειας».

Παρούσα για δεύτερη χρονιά θα είναι και η Νέα Δημοκρατία στο Athens Pride. Θα παραστούν ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Σταμάτης.