Επεισόδια στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης – Ρομά έκλεισαν δρόμο και έβαλαν φωτιές (βίντεο)

Ένταση επικράτησε στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης Ρομά που έπεσε νεκρή από τα πυρά γνωστού επιχειρηματία της περιοχής.

Μια ομάδα Ρομά, έκλεισε τον επαρχιακό δρόμο Λαμίας – Άμφισσας, έστησε οδοφράγματα και έβαλε φωτιά σε λάστιχα.

Αυτή την ώρα υπάρχει ηρεμία στην περιοχή αλλά οι Ρομά προειδοποιούν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

 

 

 

Η 13χρονη χτυπήθηκε στο κεφάλι από το επιχειρηματία και έπεσε νεκρή. Επίσης ακόμα ένας Ρομά τραυματίστηκε στο πόδι.

Συνελήφθη ένας Αλβανός για συνέργεια

Έναν 40χρονο αλλοδαπό συνέλαβε η αστυνομία με την κατηγορία για απλή συνέργεια στη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν χθες Τρίτη το απόγευμα.

Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώ ο δράστης ακόμη αναζητείται.

Άφαντος ο δράστης – Χτενίζει την περιοχή η αστυνομία

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα σημεία για να τον συλλάβουν, ωστόσο όμως σημειώνουν πως ο δράστης ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή και τα βουνά που την περικλείουν, όπως και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παραμείνει για λίγο διάστημα κρυμμένος, με αποτέλεσμα να είναι οι έρευνες άκαρπες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι «η πιθανή σύλληψη του δράστη αφοπλίζει από επιχειρήματα τους Ρομά και θα αποφευχθούν σκηνές έντασης».

Εν τω μεταξύ, χθες ομόφυλοι της 13χρονης από τον καταυλισμό όπου διέμενε, καθώς και Ρομά που έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας, ζήτησαν την άμεση σύλληψη από την αστυνομία, του δράστη. Η αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα γύρω από την πλατεία, χωρίς όμως να χρειαστεί η οποιαδήποτε παρέμβαση της.

Η συγκέντρωση των πολιτών που είχε ανακοινωθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πραγματοποιήθηκε – ενώ οι Ρομά αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία της Άμφισσας απειλώντας «να πάρουν δηλαδή το νόμο στα χέρια τους για να συλλάβουν το δράστη».

Άμφισσα

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». Δηλώνει δε, την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

Πηγή φωτογραφιών: tvstar.gr