Άμφισσα: Αναζητούν τον 34χρονο που σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 13χρονη - Φόβοι για βεντέτα

Έκρυθμη παραμένει από χθες Δευτέρα το βράδυ η κατάσταση στην Άμφισσα. Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν  ο φερόμενος ως δράστης, επιχειρηματίας της περιοχής, εισέβαλε στον καταυλισμό Ρομά  και  άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο. Μία από τις σφαίρες πέτυχε στο κεφάλι ένα 13χρονο κορίτσι που βρισκόταν στον καταυλισμό, και το σκότωσε.

Αμέσως μετά την πράξη ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Όμως ο θάνατος της μικρής προκάλεσε τον ξεσηκωμό των Ρομά που οργισμένοι κατευθύνθηκαν στην επιχείρηση του 34χρονου με σκοπό να την διαλύσουν  και να κάψουν το αυτοκίνητό του. Στο σημείο αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέτρεψε την επέκταση των επεισοδίων.

Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον δράστη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίθεσής του με όπλο στον καταυλισμό. Αν δηλαδή είχε προηγηθεί κάποια διάρρηξη ή διαπληκτισμός – τσακωμός μεταξύ του 34χρονου δράστη και κάποιων Ρομά.

Στην περιοχή έχει αποκατασταθεί η ηρεμία αλλά παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, υπό τον φόβο βεντέτας ή αντεκδίκησης και τυχόν νέων επεισοδίων.