Παίδων: Η ανήλικη γύρισε σπίτι της στη Λέρο με τον όρο να βρίσκεται υπο εποπτεία η οικογένεια της

Το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχε επισκεφθεί πριν από έναν χρόνο η ανήλικη Μ.Δ, που ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη από την οικογένεια της στην Λέρο.

Οι γονείς της πριν λίγες μέρες στην απολογία τους παραδέχτηκαν ότι την βίαζαν μαζί με τα αδέρφια της, δηλώνοντας με απίστευτη κυνικότητα ότι το απολάμβαναν κιόλας.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι: Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».

Σε ανακοίνωση του το νοσοκομείο αναφέρει:

«Η ανήλικη Μ.Δ προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».