Επεισόδια στη πορεία προς τη Βουλή - Πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο Υπ. Οικονομικών (βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε πριν λίγη ώρα στην πορεία προς τη Βουλή. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Λίγο πριν περίπου 50 ατόμων πέταξαν μπουκάλια με μπογιές προς την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών. Αμέσως επενέβησαν τα ΜΑΤ και τους απώθησαν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων επιτέθηκαν με αυγά και πέτρες στους διαδηλωτές που βρέθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος για τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, φωνάζοντας «αλήτες, εργατοπατέρες».

Η επίθεση ήταν ολιγόλεπτη και οι επιτιθέμενοι αποχώρησαν μαζικά.

Οι ζημιές που πρόλαβαν να προκαλέσουν

Κατάφεραν να σπάσουν το πόντιουμ που θα γίνονταν οι ομιλίες και πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «Καμία Συμμαχία με την Εργοδοσία».

Έγραψαν ακόμη και συνθήματα στο κτήριο της ΓΣΕΕ

Συνθήματα έγραψαν επίσης και μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου της ΓΣΕΕ.

Τα συνθήματα καταγγέλλουν την συνεργασία του σωματείου με την εργοδοσία.

Εκτός από αυτά πέταξαν και φυλλάδια (τρικάκια) κατά της Γενικής Συνομοσπονδίας, την οποία καταγγέλλουν ότι είναι “των Αφεντικών”, ενώ δεν λείπουν και συνθήματα του τύπου Αλήτες, Λέρες, Συνδικαλιστές. Οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ.

Δείτε φωτογραφίες: