Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις (φώτος & βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ πάρα πολλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει δώσει το ραντεβού της η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το “παρών” στη συγκέντρωση δίνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

Τα αιτήματα της απεργίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.

Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό των Μέσων Μεταφοράς μετά την απόφαση των εργαζομένων να συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, χειρόφρενο θα τραβήξουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τα οποία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα συμμετέχουν με στάση εργασίας και ως εκ τούτου το τραμ θα κινείται μεταξύ 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τα σωματεία εργαζομένων του μετρό αποφάσισαν να προχωρήσουν τελικά σε στάση εργασίας την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Λόγω της αυριανής στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις. Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων

Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air σήμερα Τετάρτη λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Ακυρώσεις:

A3 990 Αθήνα – Κων/πολη
A3 991 Κων/πολη – Αθήνα
A3 980 Αθήνα – Σόφια
A3 981 Σόφια – Αθήνα
Ακυρώσεις από Olympic
OA 110 Αθήνα – Θεσσαλονίκη
OA 111 Θεσσαλονίκη – Αθήνα
Τροποποιήσεις ώρας αναχώρησης Aegean