Πάνω από 3000 ευρώ η σύνταξη της χήρας του σμηναγού Μπαλταδώρου

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας πληροφορεί ότι «σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300 ευρώ, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198 ευρώ και πληρωτέο ποσό 3.102 ευρώ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)».

 

 

Με αφορμή τη σύνταξη που θα έπαιρνε η χήρα του σμηναγού Μπαλταδώρου, πολλοί είχαν καταγγείλει (όπως και ο καθημερινός σχολιαστής του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ειδικός επί των ασφαλιστικών θεμάτων, Γ. Ρωμανιάς) ότι η σύνταξη που θα λάβει η γυναίκα του σμηναγού θα είναι μόλις 480 ευρώ.

 

Την οργή του για τις ανυπόστατες καταγγελίες είχε εκφράσει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος: «Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος.»

Επιπλέον, ο Νίκος Βούτσης είχε ενημερώσει ότι η Βουλή προχωράει στην υιοθεσία των δύο παιδιών του σμηναγού μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Την είδηση σχολίασε μέσω facebook και ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για fake news: