Πορεία συνταξιούχων στο Υπουργείο Υγείας (φώτος & βίντεο)

Εκατοντάδες ήταν οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν σήμερα στην πορεία διαμαρτυρίας για το δημόσιο σύστημα Υγείας που έφτασε μέχρι το Υπουργείο Υγείας.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά και συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ ΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ- ΠΣΣ Δικηγόρων.

Τι λένε σε ανακοίνωσή τους:

«Η κατάσταση στην Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέρα με τη μέρα γίνεται απελπιστική». Χαρακτηριστικό είναι όπως υπογραμμίζουν οτι « Το κλείσιμο νοσοκομείων, των ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν καθολικής Υγείας και περίθαλψης για όλους. Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία. Μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου. Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων που πληρώνουν 4 φορές για την Υγεία. Με τους άμεσους και έμμεσους φόρους,τις ασφαλιστικές εισφορές και την συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής». Απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας – Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει φρένο στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές. Αλλά και Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Ιατρείων του ΙΚΑ όπου έχουν κλείσει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: